Palatul Buckingham, dotat cu echipamente SF. Nicio altă clădire nu are așa ceva

Palatul Buckingham, dotat cu echipamente SF. Nicio altă clădire nu are așa ceva

Londra, Regatul Unit. Familia Regală britanică se pregătește pentru o transformare ecologică majoră, planificând instalarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice la Palatul Buckingham. Acest proiect face parte din inițiativa regelui Charles de a electrifica întreaga flotă auto regală în următorii ani. Se preconizează că la Palatul Buckingham ar putea fi montate până la 27 de încărcătoare pentru vehicule electrice (EV), oferind astfel un impuls semnificativ infrastructurii sustenabile a monarhiei.

Palatul Buckingham va fi proiectul pilot

O scrisoare trimisă Consiliului Westminster indică faptul că și alte reședințe regale ar putea beneficia de această modernizare ecologică în viitor. Dacă proiectul de la Palatul Buckingham va avea succes, este posibil ca Palatul Kensington, Royal Mews din Marlborough House și Castelul Windsor să fie dotate cu infrastructură similară în anii următori. Deja, aceste locații sunt echipate cu puncte de încărcare pentru vehicule electrice, reflectând angajamentul Casei Regale față de tehnologia verde, conform electrive.com.

Regele Charles, un susținător fervent al protecției mediului, își dorește să electrifice întreaga flotă auto regală, înlocuind vehiculele pe benzină cu modele electrice.

Proiectul are nevoie de aprobarea Consiliului Westminster

Regele a fost, de altfel, primul membru al familiei regale care a condus un vehicul electric, un Jaguar I-Pace EV400 HSE, demonstrând astfel angajamentul său față de această cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După ce a testat vehicule electrice și încărcătoare pentru o perioadă de câțiva ani, Casa Regală este pregătită să facă pasul decisiv către electrificarea completă a flotei sale auto”, se precizează în scrisoarea trimisă consiliului.

autoturism electric

sursa foto: dreamstime

Proiectul nu vizează doar reducerea amprentei de carbon la Palatul Buckingham, ci și îmbunătățirea facilităților pentru vizitatori, angajați și comunitatea locală.

Deocamdată, nu a fost stabilită o dată exactă pentru instalarea noilor stații de încărcare, fiind necesar ca oficialii Consiliului Westminster să aprobe proiectul înainte de a începe lucrările. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în eforturile monarhiei britanice de a adopta soluții ecologice și de a contribui la un viitor mai sustenabil.

Revista presei