Ai rămas fără numere de înmatriculare în Grecia? Ce riști, chiar dacă îți plătești amenda

Ai rămas fără numere de înmatriculare în Grecia? Ce riști, chiar dacă îți plătești amenda Plăcuțe de înmatriculare. Sursa foto: Facebook

Parcarea neregulamentară este sancționată drastic în Grecia cu amendă și ridicarea numerelor de înmatriculare. Uneori se poate rămâne și fără permis din cauza modului în care ați parcat, spun românii trecuți prin această experiență.

Cum recuperezi numerele de înmatriculare

Românii care nu sunt atenți unde parchează riscă amenzi usturătoare, dar și ridicarea numerelor de înmatriculare. Se întâmplă în fiecare an ca zeci de conaționali să fie în această situație. Cei care sunt pe forumurile de călătorii explică și ce să faci dacă ai pățit așa ceva. Nu de alta, dar Grecia are unul dintre cele mai drastice coduri rutiere din Uniunea Europeană. Dacă totuși ați rămas fără numere de înmatriculare, trebuie să vă înarmați cu răbdare.

”Conform legislației permisul și plăcuțele se suspendă pentru 60 de zile. Însă m-am prezentat la secția de poliție care aparține de zona unde am parcat. Inițial mi-au spus că pe lângă plăcuțe trebuie să predau actele mașinii și permisul, iar peste 60 de zile le voi primi înapoi prin intermediul ambasadei. Am încercat să îi conving să îmi dea o amendă nu să rețină mașina pentru 2 luni în Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este posibil să rămâneți fără permis

După lungi insistente și discuții cu doamnele de la ghiseu, au fost suficient de drăguțe să înțeleagă că sunt turist și că trebuie să ma intorc în țară. Au discutat și cu șeful secției și până la urmă mi-au eliberat plăcuțele mașinii. Însă a trebuit să le predau permisul pe care il vor reține 60 de zile. Norocul este că are cine să conducă înapoi la întoarcerea în țară”, a scris un turist.

În general în urma plătirii amenzii care variază între 60 și 100 de euro, se eliberează plăcuțele. Cu toate acestea este bine să vă asigurați că nu parcați în locuri interzise. Schimbările codului rutier grecesc au survenit după ce acum 4 ani, pompierii au avut dificultăți în a interveni la incendii din cauza mașinilor parcate neregulamentar. Drept urmare au schimbat legislația pentru a se asigura că acest lucru nu se mai întâmplă.

Revista presei