Rețetă de ghiveci de legume gătit la rece

Rețetă de ghiveci de legume gătit la rece legume. Sursă foto: Freepik

În timp ce soarele de vară strălucește, ne confruntăm cu noi valuri de căldură. Astfel, ultimul lucru pe care și-l dorește toată lumea este să aprindă un aragaz sau un cuptor. Nimeni nu dorește să stea în căldură pentru a prepara ceva de mâncare. Totuși, există o rețetă fără gătit, perfectă pentru zilele toride de vară. Află cum te poți folosi de legume delicioase și nutritive pentru a prepara o masă ușoară.

Este vorba de un ghiveci de legume răcoritor, sănătos și ușor de preparat, care nu necesită căldură. Este conceput pentru a oferi toate vitaminele necesare și pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie. Puteți să vă bucurați de mâncare delicioasă și nutritivă fără prea mult efort sau transpirație.

Rețetă de ghiveci cu legume gătit la rece

Această rețetă gătită la rece are scopul de a te salva în zilele toride. Este perfectă pentru atunci când doriți să vă bucurați de o masă ușoară, proaspătă, sănătoasă.  Acest ghiveci de legume este cel mai bun pariu pentru a supraviețui caniculei. În plus, vă ajută să reduceți impactul asupra mediului și să economisiți bani, în timp ce vă bucurați de o masă bună.

Există o mulțime de salate de vară simple și răcoritoare pe care le-ați putea încerca. Cu toate acestea, magia rețetelor fără căldură constă în utilizarea ingredientelor acide precum sucul de citrice pentru a „găti” legumele feliate subțire, sporindu-le textura și aroma. Experimentați cu diferite citrice, cum ar fi portocalele dulci sau grapefruit-ul amar, pentru a vă personaliza ghiveciul cu legume după gustul dumneavoastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta este gata în doar 10 minute. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face două porții:

  • 400g legume mixte
  • 1 linguriță de semințe
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 60ml suc de citrice
  • fulgi de chilli
  • Sare și piper

Mod de preparare

1. Tăiați legumele fin în fâșii. Sfat: folosiți un curățător de cartofi pentru a tăia legumele cât mai subțire posibil

2. Într-un bol mic, combinați uleiul de măsline, sucul de citrice, fulgii de chilli și semințele. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

3. Puneți legumele într-un castron și turnați sosul preparat. Amestecați totul bine pentru a vă asigura că toate legumele sunt acoperite.

4. Se lasă la frigider timp de 15-20 de minute pentru a permite sosului de citrice să își facă efectul. Se servește presărat cu chilli roșu tăiat fin, conform Independent .

Revista presei