Anastasia Nichita, curtată de italieni. Hotărârea luată de frumoasă sportivă

Anastasia Nichita, curtată de italieni. Hotărârea luată de frumoasă sportivă Anastasia Nichita și Valeriu Mircea. Sursa foto: Facebook/Valeriu Mircea

Republica Moldova. Jocurile Olimpice de la Paris adus o premieră în sportul de peste Prut. Anastasia Nichita este prima luptătoare moldoveancă medaliată cu argint, după ce a învins-o pe chinezoaica Kexin Hong la categoria 57 de kilograme.

Chiar dacă a avut posibilitatea de a pleca din țară și de a concura pentru alte state, care au venit cu oferte tentante, frumoasa sportivă a preferat să rămână pe meleagurile natale. ceasta a povestit că, după Olimpiada de la Tokyo, a avut mai multe oferte. Italia, de exemplu, oferea premii mult mai mari, plus cazare, masă, o întreagă echipă în spate, sponsori. Însă a refuzat.

Lipsurile din Republica Moldova

Iubitul și antrenorul Anastasiei, Valeriu Mircea, a venit cu detalii. „Au fost propuneri din mai multe părți ca noi să reprezentăm alte țări. A fost cât pe ce să plecăm din Republica Moldova deoarece, într-adevăr, acum sunt schimbări, s-a văzut, dar în trecut sportivii plângeau.

Anastasia Nichita

Anastasia Nichita. Sursa foto: Facebook/Valeriu Mircea

Anastasia trebuia să reprezinte Italia. Campioana europeană în Italia primea 45 de mii de euro, campioana mondială, 70 de mii de euro, campioana olimpică, 190 de mii de euro. În plus, dacă vii cu medalie de la Olimpiadă, îți oferă un apartament, mașină, și tot așa, sponsori. Din păcate, la noi în Republica Moldova nu este legea sponsorizării, sperăm că o s-o aplice guvernarea. Până când nu avem sponsori care să susțină sportivii, sunt doar oameni cu suflet mare care vor să ne ajute", a spus luptătorul Valeriu Mircea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anastasia Nichita: Lucrurile se schimbă

Anastasia Nichita

Anastasia Nichita. Sursa foto/Facebook

Și Anastasia Nichita a spus că apreciază schimbările în bine din ultima perioadă din sportul din Republica Moldova, însă mai sunt multe de făcut, cum ar fi săli de sport performante, centre de reabilitare, cantine bune și suport medical pentru sportivi. „Ne bucurăm că în ultima perioadă se încep a face schimbări. Avem nevoie de săli de sport, săli performante, cu utilaje noi.

Avem nevoie de centre de reabilitare, unde sportivii să poată să meargă la recuperare după o accidentare, după o competiție. Avem nevoie de cantine bune. Ne bucurăm mult că avem maseurul nostru care merge la competiții, avem medic. Deja, încet, încet, lucrurile se schimbă și sperăm pe viitor să se atragă atenția la aceste aspecte", a mai spus Anastasia la TVR Moldova.

 

 

Revista presei