Doliu în televiziune. A murit un celebru mogul media

Doliu în televiziune. A murit un celebru mogul media Sursa foto: Dreamstime.com

Este doliu în televiziune. Un celebru mogul media, la origine regizor și prezentator de televiziune, a încetat din viață în urmă cu puțin timp.

Doliu în televiziune

Este vorba despre Senor Abravanel, cunoscut public ca Silvio Santos, un director de televiziune și fost prezentator din Brazilia.

Cunoscut pentru zâmbetul său radiant și expresia sa „Cine vrea bani?”, Silvio Santos a murit, la 93 de ani, după o carieră de zeci de ani în lumina reflectoarelor.

Mogulul Silvio Santos a deținut rețeaua de televiziune SBT și a creat mai multe emisiuni de varietăți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai faimoasă dintre emisiunile pe care le-a creat  i-a purtat numele. El a găzduit show-ul începând din 1963, iar în ultimii ani prezenta doar edițiile din serile de duminică.

Silvio Santos a fost unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din Brazilia. Iar prezentatorul emisiunii a mai produs și prezentat și alte câteva programe de mare succes în rețeaua sa, precum „Show of the Million” (Arată-mi milionul) și reality show-ul „Artists’ House” (Casa Artiștilor).

Silvio Santos

Silvio Santos / sursa foto: wikipedia

Marele prezentator de televiziune a murit la 93 de ani

„Astăzi, cerul este fericit cu sosirea iubitului nostru Silvio Santos. A trăit 93 de ani pentru a aduce fericire și dragoste tuturor brazilienilor. … Acel zâmbet larg și voce familiară vor fi amintite pentru totdeauna cu multă recunoștință”, a fost mesajul dat de rețeaua SBT, sâmbătă pe rețelele de socializare.

Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a anunțat că Silvio Santos a murit de bronhopneumonie, rezultată în urma unei infecții cu H1N1, pentru care fusese internat în ultimele săptămâni.

Moartea lui Silvio Santos va schimba weekendurile în milioane de case braziliene care urmăreau cu religiozitate programul „Silvio Santos”, așteptând cu nerăbdare jingle-ul de deschidere al emisiunii: „Iată că vine Silvio Santos!”

Mogulul media brazilian a umplut, la un moment dat, mai multe avioane cu bani, după care a aruncat bancnotele peste mulțime, în timpul emisiunii sale.

Unele dintre edițiile show-ului „Silvio Santos” s-au extins pe o durată de până la 10 ore. Prezentatorul avea obiceiul să stea în mijlocul publicului său, doar cu un microfon personalizat atașat de guler.

Mesaj de condoleanțe de la președintele Braziliei

Chiar și la vârsta de 90 de ani, Silvio Santos a continuat să-și vopsească părul castaniu, ceea ce sporea impresia că ar mai fi tânăr, dată de eneria sa debordantă.

În 2013, revista Forbes l-a comparat cu Oprah Winfrey și regizorii de film Steven Spielberg și George Lucas.

„Silvio Santos a fost cea mai mare personalitate din istoria televiziunii braziliene și unul dintre cei mai mari comunicatori ai țării”, a scris președintele Luiz Inácio Lula da Silva pe rețeaua X. „Plecarea sa lasă un gol în televiziunea braziliană și marchează sfârșitul unei ere” a adăugat președintele brazilian, potrivit AP.

Revista presei