Marcel Ciolacu este la ceremonia religioasă de Sfânta Maria, de la Mănăstirea Văratic. Apoi pleacă la Baia

Marcel Ciolacu este la ceremonia religioasă de Sfânta Maria, de la Mănăstirea Văratic. Apoi pleacă la Baia Marcel Ciolacu Sursa foto: Facebook / PSD

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de mai mulți lideri ai Partidului Social Democrat (PSD), a participat joi la slujba de Sfânta Maria, care a avut loc la Mănăstirea Văratic, situată în județul Neamț. Alături de Ciolacu s-a aflat Paul Stănescu, secretarul general al PSD, dar și alte personalități politice, inclusiv Daniel Harpa, președintele PSD Neamț, și Adrian Bourceanu, prefectul județului Neamț.

Ciolacu nu mai ajunge la Putna. Merge la Baia

După evenimentul de la Mănăstirea Văratic, premierul și delegația sa au planificat o vizită la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Baia, transmite Romania TV. În această etapă a vizitei, Ciolacu va fi însoțit de Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava și deputat, împreună cu Ioan Stan, președintele PSD Suceava, și alți membri din conducerea organizației PSD din județ.

Inițial, au existat informații că premierul ar fi intenționat să viziteze Mănăstirea Putna, un loc simbolic pentru România, unde se află mormântul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu toate acestea, programul său a fost reconfigurat pentru a include alte locații de importanță religioasă din regiunea Moldovei.

Mănăstirea Văratec, Neamț

Mănăstirea Văratec. Sursa foto: Cosmin Constantin Sava | Dreamstime.com

Această serie de vizite vine într-un context politic important, unde se speculează intens despre o posibilă candidatură a lui Marcel Ciolacu la funcția de președinte al României. Deși nu a făcut încă un anunț oficial, mai multe surse politice sugerează că un astfel de anunț ar putea fi făcut în curând, poate chiar după încheierea acestor vizite religioase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iohannis și Ciucă sunt la Constanța

În paralel, președintele Klaus Iohannis, alături de alți oficiali de rang înalt, printre care Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, și Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, au participat la ceremoniile dedicate Zilei Marinei, desfășurate la Constanța. Această sărbătoare anuală atrage în mod tradițional prezența liderilor politici la țărmul Mării Negre, fiind un eveniment de mare importanță pentru Forțele Navale Române.

Deși prezența premierului Ciolacu la evenimentele religioase din nord-estul țării și a președintelui Iohannis la Ziua Marinei pot părea activități separate, ele subliniază prioritățile și simbolismul politic în contextul actual. Atât liderii de la Constanța, cât și cei prezenți la Mănăstirea Văratic transmit mesaje importante prin alegerile pe care le-au făcut în ceea ce privește evenimentele la care participă.

Revista presei