Rusia riscă să rămână fără internet. Rușii decontează efectele războiului Kremlin-Youtube

Rusia riscă să rămână fără internet. Rușii decontează efectele războiului Kremlin-Youtube Vladimir Putin. Sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Rusia. Utilizatorii de internet din Federația Rusă se confruntă cu o scădere a vitezei platformei Youtube. Pentru mulți furnizori, platforma funcționează extrem de greu sau deloc.

Youtube funcționează tot mai greu în Federația Rusă

Youtube încă nu este cenzurat în Federația Rusă, însă platforma de streaming întâmpină întreruperi dese și tot mai frecvente. Rusia Unită, grupare politică aflată la guvernare, a amenințat că cenzura serviciile platformei începând de luna viitoare.

Utilizatorii Yotube din Rusia sunt în creștere. De fapt, numărul acestora s-a majorat atât de mult încât platforma a ajuns să concureze cu televiziunea națională. Până nu demult administrația de la Kremlin nu a deținut tehnologia necesară pentru a bloca serviciul.

Dar se pare că lucrurile s-au schimbat, autoritățile competente au intrat în posesia tehnologiei necesare pentru cenzurarea platformelor, însă blocarea serviciilor Youtube ar putea reduce semnificativ viteza de internet pentru toți utilizatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News
Youtube

Youtube. Sursa foto Pixabay

Gigantul tehnologic amendat de instanțele din Rusia

Experții au înaintat două explicații pentru care performanțele platformei Youtube au scăzut. Una tehnică și una umană. Cea tehnică este strâns legată de aparatura învechită instalată de Google în urmă cu doi ani. Dar odată cu Operațiunea Specială de Eliberare, gigantul tehnologic a părăsit Federația Rusă ca multe alte companii occidentale.

Instanțele rusești au aplicat companiei Alpha Bet amenzi în valoare de 33,6 miliarde de ruble, echivalentul a 370 de milioane de dolari, ca urmare a refuzului companiei de elimina conținutul legat de atrocitățile comise de Rusia în Ucraina sau de a scoate conținutul privind comunitatea LGBTQ, potrivit theins.ru.

Putin, Rusia

Vladimir Putin. Sursa foto: Platforma X

Războiul împotriva rețelei Youtube afectează consumatorii de internet

A doua variantă este centrată în jurul represiunii deliberate. Adică, statul rus nu mai ascunde faptul că și-a făcut un scop din a pedepsi Youtube pentru eliminarea conținutului audio-video generat de propagandiștii Moscovei, dar și pentru scoaterea materialelor pe care Kremlinul le consideră interzise.

Cenzura în Rusia a ajuns până într-acolo încât autoritățile competente să filtreze anumite site-uri fără un proces sau fără a anunța restricțiile. În lipsa unui cadru juridic care să reglementeze normele de cenzurare sau de blocare a platformelor online, autoritățile au mână liberă să închidă după bunul plac canalele de informare incomode pentru Moscova.

Revista presei