SR Stănescu, Victor Roncea și Cozmin Gușă spun că Ion Iliescu a fost agent KGB!

SR Stănescu, Victor Roncea și Cozmin Gușă spun că Ion Iliescu a fost agent KGB!

Revoluția română, considerată lovitură de stat de mulți jurnaliști și istorici, a adus primul președinte al Republicii necomuniste. Ion Iliescu, cunoscut disident anticeaușist, are multe de lămurit. De pildă, dacă a fost sau nu agent al temutei KGB? Desigur, el spune că toate chestiunile ce îl vizează sunt sunt limpezi ca apa de izvor.

Și totuși, a fost Iliescu agent KGB. În lucrarea ”49 de ani de presă printre  securiști, disidenți, politicieni, miliardari și câțiva idealiști”, SR Stănescu, zis și ”Nașul”, în dialog cu Dan Andronic și Alice Barb (cartea a apărut la Editura Evenimentul și Capital) spune că fostul președinte a fost, indiscutabil, agent KGB.

”Nașul” este sigur

”Este 100% adevărat că Ion Iliescu a funcționat ca agent KGB. Există un număr mare de dovezi și indicii în acest sens.(…) Pe parcursul desfășurării acestui conflict cu Ion Iliescu, mi-a parvenit un document oficial, tipărit în limba rusă. În traducere, cuprindea directivele obligatorii pentru toate stele din Europa Centrală și de Est. În această broșură scrie negru pe alb: nu poate fi șef al unei organizații de tineret în Uniunea Sovietică decât o persoană recrutată de KGB.

Nu poate fi un șef de organizație a studenților străini pe teritoriul Uniunii Sovietice decât o persoaă recrutată de KGB. Nu poate fi un șef al organizației de tineret într-un stat frățesc decât o persoană care a fost recrutată de KGB. Lucrurile erau foarte simple, Iliescu fusese la Moscova și șeful organizației studenților români și șeful organizației tuturor studenților străini”, spune SR Stănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot el amintește și de o anchetă a ziarului Ziua în care au făcut declarații și două persoane care au fost asistenți la facultatea pe care a terminat-o, la Moscova, Ion Iliescu. Cei doi au declarat că îi fuseseră acestuia instructori KGB.

„Bursa” merge pe fir

Ziarul ”Bursa” atacă chiar genealogic cazul Iliescu, sub semnătura jurnalistului Victor Roncea.

”Un alt agent notoriu al KGB a fost Alexandru Iliescu - tatăl lui Ion lliescu. El a fost fugit în Uniunea Sovietică o perioadă îndelungată - 1930-1936 - şi s-a reîntors în ţară cu sarcini specifice. De altfel, din datele preliminare de care dispunem, întreaga familie a lui Ion Iliescu, pe linie paternă, a avut puternice conexiuni cu Uniunea Sovietică”, citim în Bursa din 23 decembrie 2015.

Mai mult, în același material este notată o expresie a generalului Iulian Vlad care se presupune că știa foarte bine cine ce hram poartă: ”Există însă o bandă video, făcută în după amiaza zilei de 22 decembrie, în care gl. Vlad a întrebat - când l-a văzut apărând la fostul C.C. pe Ion Iliescu - "Cine a adus KGB-istul ăsta aici?"

Și Gușă îl crede KGB-ist pe Iliescu

Pe 27 decembrie 2018,EVZ scrie că, la postul Realitatea, consultantul Cozmin Gușă, atunci din zona PSD, a afirmat apartenența fostului președinte la KGB: ” Lumea, dezamăgită, ar fi dorit să obțină altceva, să meargă pe un drum către NATO, către Uniunea Europeană. România era încă plină de agenți acoperiți ai KGB, niște agenți acoperiți cu Ion Iliescu în frunte. Aceștia au perpetuat și la umbra tranziției au făcut fel de fel de lucruri care să blocheze dezvoltarea României conform aspirațiilor cetățenilor.

Nici nu a fost greu. Pentru că în România mereu s-a vorbit despre o revoluție care nici nu a fost. A fost o lovitură de stat. Nu știu dacă putea să fie mai rău, puteau să fie mai multe crime în '89, dacă generalul Iulian Vlad nu ar fi refuzat să tragă în populație așa cum i-a cerut conducerea politică. Însă acei ani de tranziție au fost plini de minciună, de manipulare. Nu s-a discutat deloc în România că lovitura de stat a fost dată de Uniunea Sovietică. De KGB, în colaborare cu serviciile secrete maghiare și cu ceva sprijin din Serbia”.

Revista presei