Ion Cristoiu, întrebări fără răspuns! Ce ar rata anchetatorii în cazul de la Spitalul Pantelimon. Video

Ion Cristoiu, întrebări fără răspuns! Ce ar rata anchetatorii în cazul de la Spitalul Pantelimon. Video

La momentul de față, o anchetă este în desfășurare în cazul morților suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. În prim-plan, sunt două doctorițe de la această instituție care ar fi administrat doze de medicamente insuficiente unor pacienți cu un scop precis. Anume, ca aceștia să moară și ca paturile să fie eliberate.

Ion Cristoiu, scriitor și publicist, a fost prezent luni, 12 august, în cadrul podcastului „Hai LIVE”, moderat de Robert Turcesu, de pe canalul de YouTube „HAI România”. Printre alte subiecte comentate și dezbătute s-a regăsit și cazul de la Spitalul Pantelimon. Iar Ion Cristoiu spune că există foarte multe semne de întrebare în toată această circumstanță. „Dacă luăm acest rechizitoriu, vedem că este unul atât de prost făcut ca cel de pe vremea binomului”, declară publicistul.

Cristoiu are multe întrebări

„Negru pe alb, în acest rechicitoriu scrie că aceste doctorițe veneau și administrau dozele acelea mai mici și că totul nu se întâmpla pe față, nu pe ascuns. Se știe asta căci asistentele veneau și suplimentau doza respectivă pentru acei pacienți”, explică Ion Cristoiu. După care, acesta pune prima întrebare: „De ce nu s-au dus aceste asistente la poliție?”După aceea, publicistul adaugă: „Tu, ca asistentă, vezi că o doctoriță vine și face așa ceva. Nu te duci imediat la poliți?”.

De asemenea, o altă întrebare pusă de Ion Cristoiu este despre existența mobilului crimei, motivul real pentru care aceste doctorițe ar fi făcut cu adevărat așa ceva. „Unde este rațiunea în toată această poveste?”, este o altă întrebare adresată de către scriitor. „Iar ceea ce este cel mai grav acum este că se generalizează. A pornit un val de dispreț asupra medicilor din România de pe urma acestui caz particular. Iar presa alimentează acest fenomen. Căci sunt destui care acum transformă în icoană raportul acela al procurorilor”.

Rafila intră în scenă

Cum este normal într-o astfel de situație, ministrul responsabil de un domeniu de activitate este tras la răspundere după ce astfel de informații, fie acestea eronate sau nu, apar în spațiul public. De aceea, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din Guvernul României, „Iar acum, primul interes al lui Marcel Ciolacu este acela de a-i veni de hac lui Alexandru Rafila”, spune Ion Cristoiu.

Acesta spune faptul că Marcel Ciolacu trece prin momente tensionate. Și că trebuie să-și măsoare fiecare mișcare, fiecare declarație. Atât ale sale, cât și ale partidului întreg, Partidul Social Democrat. Iar cum Alexandru Rafila face parte din această formațiune politică, Marcel Ciolacu are un cuvânt important de zis. „La ora actuală, a fi șeful PSD este mai important decât a fi președintele României”, subliniază publicistul. „După ce nu mai ești șef de partid, nu mai însemni nimic. A mai auzit cineva ceva de Drulă, de exemplu? Nu! Iar la PSD, situația este și mai și”.