SUA atacă decizia TAS și își cere medalia de bronz la Tribunalul Federal Elvețian

SUA atacă decizia TAS și își cere medalia de bronz la Tribunalul Federal Elvețian

Americanii nu acceptă decizia TAS prin care medalia de bronz a fost acordată gimnastei românce Ana Bărbosu. Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite (USOPC) va contesta decizia la Tribunalul Federal Elvețian. Ei se apără cu probe video. Jocurile Olimpice 2024 de la Paris s-au încheiat.

Americanii contesă decizia TAS

Echipa SUA consideră că prin decia TAS medalia de bronz i-a fost „confiscată” gimnastei Jordan Chiles. Ei au anunțat că vor sesiza Tribunalul Federal Elvețian, scrie Golazo.ro.

Federația de Gimnastică din SUA a trimis în acest sens o nouă probă video și contrazice TAS în privința timpului în care a fost depusă contestația.

 „Contestația a fost regulamentară”

Oficialii americani susțin că au dovada conform căreia antrenoarea Cecile Landi a depus contestația buclucașă la 47 de secunde de la afișarea scorului. Astfel, spun ei, termenul de sub un minut a fost respectat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În verdictul publicat sâmbătă, judecătorii de la Lausanne au precizat:

„Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG. Este determinată ca fiind fără efect”.

USOPC acuză că nu a fost informat și că nu a avut timpul adecvat pentru a-și formula o apărare în mod eficient.

„Ca rezultat, nu am fost corect reprezentați și nu ni s-a oferit oportunitatea de a ne susține cazul în mod cuprinzător.

Având în vedere aceste circumstanțe, suntem hotărâți să ne continuăm apelul pentru a ne asigura că Jordan Chiles primește recunoașterea pe care o merită”, au transmis americanii.

Medalia de bronz a fost atrubuită Anei Bărbosu

Duminică dimineață, CIO a confirmat că-i va reatribui medalia de bronz de la sol sportivei din România, Ana Bărbosu. Curtea de Arbitraj a Sportulu, înalta instanță sportivă a anulat contestația antrenorului american, susținând că a fost depășit termenul limită admis. TAS a dat, astfel, câștig de cauză echipei României.

Revista presei