Trei avocați români s-au luptat pentru medalia gimnastei Ana Bărbosu. Cine sunt ei

Trei avocați români s-au luptat pentru medalia gimnastei Ana Bărbosu. Cine sunt ei Ana Bărbosu. Sursa foto: facebook.com/olympicromania

TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) a dat câștig de cauză gimnastei românce Ana Bărbosu și i-a restituit medalia de bronz câștigată la concursul din finala de la sol, care îi fusese atribuită unei gimnaste din SUA. Trei avocați români s-au luptat pentru dreptatea Anei Bărbosu și în final i-au recâștigat medalia olimpică. Este vorba de  Sabin Gherdan, Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare.

Cine a convins TAS că Ana Bărbosu a câștigat medalia de bronz

Federația Română de Gimnastică a fost reprezentată de societatea de avocatură specializată în dreptul sportului, Gherdan și Asociații SCA.

Trei avocați au făcut echipă în susținerea cauzei gimnastei Ana Bărbosu.

Sâmbătă dimineață au avut loc la TAS audierile, iar în final avocații români au primit verdict favorabil și au reușit să îi obțină sportivei noastre medalia de bronz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din păcate, contestația Sabrinei Maneca-Voinea nu a avut succes. Aceasta a fost respinsă.

Sabrina Voinea la Jocurile Olimpice, gimnastică

Sabrina Voinea. Sursa foto: Facebook/COSR

Cine sunt avocații care au susținut cauza Anei Bărbosu la TAS

Echipa de avocați a fost coordonată de Sabin Gherdan. Împreună cu avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare cei trei au lucrat cinci zile și patru nopți pentru a-și construi pledoariile cu care să convingă Curtea de Arbitraj Sportiv că medalia de bronz este a Anei Bărbosu și nu a sportivei din SUA.

Coordonatorul echipei de avocați, un fost baschetbalist de performanță

Sabin Gherdan a cochetat doi ani cu fotbalul, apoi a practicat baschetul de performanță. Timp de 12 ani, a reprezentat naționala României la nivel de juniori. A câștigat campionate naționale alături de echipa de club din orașul natal, Oradea, transmite Economica.net.

Gherdan a absolvit Dreptul în anul 2016 cu lucrarea de licență “Răspunderea în dreptul sportului”. În același an a obținut și licența de impresariat sportiv din partea Federației Internaționale de Baschet (FIBA), potrivit CV-ului său.

În anul 2018 a devenit membru al Baroului Cluj, iar în 2021 a absolvit programul de master “Arbitraj Internațional” din cadrul Facultății de Drept a Universității din București la materia Arbitraj în Drept Sportiv.

El este și autorul unor articole juridice pe marginea dreptului sportiv.

Călina Ona Tejan, al doilea avocat care a făcut parte din echipa care a mers la TAS, este membru al Baroului Cluj.

Raul Ștefan Celmare este avocat colaborator. El a absolvit facultatea de Drept în 2018 în cadrul Universității Babes-Bolyai – Cluj-Napoca, iar din 2021 este avocat definitiv.

În perioada 2019-2021 a urmat cursurile programului de masterat „Guvernanță Europeană” din cadrul Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai – Cluj-Napoca.