Incendiul din apropierea de Spitalul Floreasca. Flăcările nu au ajuns la unitatea medicală

Incendiul din apropierea de Spitalul Floreasca. Flăcările nu au ajuns la unitatea medicală Incendiu. Sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

Un incendiu puternic a izbucnit în apropiere de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Conform primelor informații, flăcările au cuprins o clădire de lângă unitatea medicală. Mai multe echipe pompieri au intervenit la fața locului.

Incendiu în apropiere de Spitalul Floreasca

Focul a izbucnit, duminică seara, la o clădire de lângă Spitalul Floreasca și s-a manifestat cu degajări mari de fum. Potrivit ISU, incendiul ar fi pornit într-o clădire din afara unității spitalicești și s-a extins pe o suprafață de 15 metri pătrați.

„Clădirea afectată se află în vecinătatea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, fără ca acesta să fie afectat. Cu toate acestea, echipajele operative au verificat şi interiorul unităţii spitaliceşti, pentru a se asigura că nu sunt probleme, pompierii folosind inclusiv sisteme de detecţie cu termoviziune”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov.

Pompieri, incendiu

Pompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Clădirea, aflată pe proprietatea Stadionului Dinamo

Conform pompierilor bucureșteni, imobilul cuprins de flăcări se află pe proprietatea Stadionului Dinamo. Aceștia au intervenit pentru a lichida incendiul și a evita extinderea focului în zona spitalului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acest moment, nu există nicio ameninţare la adresa siguranţei publice sau a activităţilor medicale desfăşurate în cadrul spitalului nostru. De asemenea, îi asigurăm pe toţi cei interesaţi că situaţia este sub control, iar activitatea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca se desfăşoară în parametri normali”, a anunțat conducerea unității spitalicești.

Incendiu în Capitală

Pentru a stinge focul din apropierea Spitalului Floreasca, pompierii au intervenit cu 8 autospeciale. Sâmbătă, un alt incendiu a izbucnit într-un apartament de pe Calea Giulești. Pompierii au reușit să evacueze patru persoane din locuința respectivă. Flăcările au cuprins o suprafață de 20 de metri pătrați și au ajuns inclusiv pe casa scării. În acest caz, salvatorii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea pompierilor, locatarii au reușit să iasă singuri din apartamente.

Revista presei