Halterofilul Marin Robu ar putea să aducă o medalie pentru Republica Moldova, în al 12-lea ceas

Halterofilul Marin Robu ar putea să aducă o medalie pentru Republica Moldova, în al 12-lea ceas sursa: Facebook

Jocurile Olimpice. Halterofil din Republica Moldova, Marin Robu (89 de kilograme) a fost la un pas de podium, la proba din cadrul Jocurilor Olimpice găzduite de Paris. Sportivul s-a clasat pe cea de-a 4-a poziție, cu un total de 383 de kilograme.

Dar, la finalul competiției, reprezentanții Federației de Haltere de la Chișinău și-au exprimat nemulțumirea și au anunțat că vor să facă o contestație. Italianul Antonino Pizzolato ar fi ridicat neregulamentar greutatea de 212 kilograme.

Halterofilul Marin Robu ar putea să aducă o medalie pentru Republica Moldova, dacă îi va fi validată contestația depusă

„Cer să mi se facă dreptate”, a spus Marin Robu, într-un mesaj transmis video. „În timpul concursului, adversarul meu din Italia, Antonino Pizzolato, a ridicat o greutate de 212 kg greșit încălcând regulamentul. Arbitrii nu au acordat o încercare validă, iar mai târziu aceștia au apelat la juriul”, a explicat halterofilul din Republica Moldova.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice. Sursa foto: pixabay.com

Care a mai adăugat, conform agora.md: „În timp ce juriu a acordat o încercare reușită, atunci când nu era cazul, văzând foarte clar că s-a încălcat regulamentul, aceștia au validat încercarea. Sperăm să se facă dreptate, să vadă toată lumea că este o încercare nereușită”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care este marea acuzație

Conform oficialilor Federației de la Chișinău, nemulțumirea a fost provocată de o decizie luată de arbitrii, care au acordat o ridicare greșită concurentului direct și locul 3. Și în aceste condiții, medalia de bronz a fost oferită sportivului din „Cizmă”.

Oficialii au spus că Marin Robu a completat prima probă - smuls, în limitele categoriei de până la 89 kg, ridicând 175 kg și astfel, obținând locul 3 în clasamentul provizoriu și locul 2 la proba aruncat, ridicând 208 kg. Cu un total de 283 kg, Marin s-a clasat pe locul 3.

La aceste Jocuri Olimpice de Vară, Republica Moldova a înregistrat cea mai bună participare din istorie. Sportivii „tricolori” au adus o medalie de argint și trei de bronz.

Revista presei