Profesorul de la Universitatea de Arhitectură, acuzat de hărțuire, și-a dat demisia

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură, acuzat de hărțuire, și-a dat demisia Ștefan Adam. Sursa foto: Ropganism

București. Profesorul de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București acuzat de hărțuire sexuală și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de rectorul universității, Marian Moiceanu.

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură, demis

„Azi am primit demisia domnului conf.dr.arh. Dorin Ștefan Adam. Consider că este un demers firesc, responsabil, de asumare a unui comportament incompatibil cu calitatea de dascăl. Fiind o decizie unilaterală, voi lua act și voi demara imediat acțiunile de încetare a tuturor relațiilor contractuale”, a spus rectorul, potrivit edupedu.

Susține că-i nevinovat

În scrisoarea de demisie, profesorul a spus că este nevinovat, dar că vrea să plece din această universitatea pentru a nu strica imaginea facultății. El a fost acuzat că ar fi trimis, prin intermediul rețelelor sociale, mai multe poze indecente unor studente.

„Minunat. Întoarsă cu fața la geam și mângâiată cu linia. Sau mângâiată din penumbră”, ar fi fost mesajul trimis de profesor unei eleve. „Sublim”, a fost replica dată de studentă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Facultatea de Arhitectura si Urbaniasm Ion Mincu

Facultatea de Arhitectura si Urbaniasm Ion Mincu / SURSA FOTO: WIKIPEDIA

Inițial, profesorul nu ar fi negat schimbul de mesaje cu studentele. Arhitectul și-ar fi motivat faptele, menționând că acestea sunt de factură privată și nu au legătură cu activitatea Universității „Ion Mincu” din București.

Și Alfred Bulai a fost concediat

Universitatea de Arhitectură din București se confruntă și cu probleme legate de admitere. În acest an, mai mulți candidați și părinți au cerut reorganizarea examenului de intrare în această universitate. Mari probleme sunt și la SNSPA, unde doi profesori sunt acuzați de hărțuire sexuală.

Alfred Bulai

Alfred Bulai. Sursă foto: captură video youtube

Alfred Bulai, profesorul de sociologie acuzat de abuz sexual, a fost concediat. Conducerea SNSPA a decis ca măsura să intre în vigoare imediat. Și Marius Pieleanu este acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat și ar fi folosit poziția în care se află pentru a obține favoruri sexuale.

Rectorul de la SNSPA și-a exprimat regretul că țara noastră a rămas una dintre țările UE în care misoginismul, agresivitatea verbală și hărțuirea sexuală sunt tolerate. El a spus că nu tolerează așa ceva în universitatea pe care o conduce.

Revista presei