Corupție în Poliție. Agent reținut pentru luare de mită în mod repetat

Corupție în Poliție. Agent reținut pentru luare de mită în mod repetat Mită. Sursa foto: Gerd Altmann/ Pixabay

Vaslui. Este anchetă la poliția rutieră din Vaslui, unde un agent este acuzat că a acceptat mită în mod constant de la șoferi pentru a evita aplicarea de amenzi pentru încălcarea regulilor de circulație.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, în data de 8 august 2024, ofițerii de poliție judiciară au realizat acțiuni procedurale sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Polițist din Vaslui, acuzat de luare de mită

Dosarul penal include două persoane: un polițist din cadrul IPJ Vaslui și un individ fără statut oficial.

Aceștia sunt investigați pentru faptele de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și comportament abuziv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investigația a fost inițiată după ce un apel la Call-centerul anticorupție, disponibil la numărul 0 800.806.806, a alertat autoritățile.

Poliția

Poliția. Sursa foto: Poliția Română

Din martie 2024 până în prezent, polițistul a solicitat și primit sume de bani între 200 și 2.600 de lei de la șoferi. În schimbul acestor sume, acesta promitea să nu aplice amenzi sau să evite întocmirea dosarelor penale pentru infracțiuni constatate în trafic.

Polițistul, reținut pentru 24 de ore

Agentul de poliție din Vaslui a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 9 august 2024 urmează să fie aplicate măsurile legale adecvate.

Investigațiile continuă pentru a clarifica toate detaliile legate de activitățile corupte ale polițistului și pentru a preveni astfel de comportamente în viitor, potrivit realitatea.net.

Arest

Arest. Sursa foto: Saurabh Sinha/ Pixabay

Polițiști din Brașov, ridicați pentru corupție

În prima parte a lunii iulie, mai mulți polițiști care erau și studenți la Facultatea de Științe Juridice a Universității „Spiru Haret” din Brașov au fost implicați într-un scandal de corupție.

Aceștia au fost acuzați că au oferit mită unui profesor, care a fost de asemenea cercetat în cadrul aceluiași dosar, pentru a promova examenele și a obține diploma de licență.