Candidatura lui Ciolacu la prezidențiale, umbrită de scandalul de la Spitalul Pantelimon

Candidatura lui Ciolacu la prezidențiale, umbrită de scandalul de la Spitalul Pantelimon Premierul României. Sursa foto: Arhiva EvZ

București. Florin Roman, reprezentant al Partidului Național Liberal, afirmă că scandalul de la Spitalul Pantelimon și implicarea lui Alexandru Rafila în această controversă au eclipsat anunțul candidaturii lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidențiale.

Liberalul afirmă că recentele declarații ale liderului PSD privind posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale par mai degrabă niște ezitări decât consultări autentice.

Florin Roman, despre ezitarea lui Ciolacu de a-și anunța candidatura

Roman susține că Marcel Ciolacu a amânat anunțul candidaturii sale din cauza scandalului de la Spitalul Pantelimon. Potrivit lui, „Ministrul cu Coasa” a compromis planurile președintelui PSD.

Faptul că Alexandru Rafila nu a fost demis, în ciuda apariției unor dovezi suplimentare privind pasivitatea Ministerului Sănătății față de cazurile grave din spital, l-ar fi determinat pe Ciolacu să amâne anunțul candidaturii sale la prezidențiale, mai subliniază Florin Roman.

Ne puteți urmări și pe Google News
Florin Roman

Florin Roman. Sursa foto: Arhiva EVZ

„E clar totodată că Marcel Ciolacu a încercat în această perioadă diverse negocieri și cu Mircea Geoană pentru a evita candidatura la prezidențiale. Este posibil, așadar, să tragă de timp prin astfel de explicații”, a mai adăugat liberalul.

Florin Roman a subliniat, în încheiere, că toți liderii PSD care au fost înfrânți la alegerile prezidențiale au fost ulterior înlăturați de la conducerea partidului, iar Marcel Ciolacu este conștient că s-ar putea confrunta cu același destin.

Ciolacu și-ar putea anunța azi candidatura

Consiliul Politic Național al PSD s-a reunit vineri începând cu ora 10.00, iar la această întâlnire e foarte posibil ca Marcel Ciolacu să își declare oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Până acum, liderul PSD a fost reticent în a face un anunț oficial, rămânând singurul dintre liderii marilor partide care nu a făcut încă acest demers.

Ciolacu a declarat doar că intenționează să candideze din nou pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

„Cu adevărat voi candida pentru un nou mandat de președinte al Partidului Social Democrat și în același congres se va alege și candidatul social democrat pentru funcția de președinte”, a spus anterior premierul.

Revista presei