Mesajul profesorului Dan Voiculescu, la zece ani de la condamnarea primită în Dosarul ICA: Merg mai departe

Mesajul profesorului Dan Voiculescu, la zece ani de la condamnarea primită în Dosarul ICA: Merg mai departe

La exact zece ani distanță de la condamnarea primită în dosarul ICA, profesorul Dan Voiculescu a transmis un mesaj în care vorbește despre condamnarea sa și despre perioada petrecută în închisoare.

Merg mai departe!

Astăzi se împlinesc 10 ani de la ziua condamnării mele la zece ani de pușcrie.

Sunt un bun creștin și un cunoscător al Noului și Vechiului Testament.

Îl rog  pe bunul Dumnezeu să le dea ce merită celor care au greșit și să facă dreptate așa cum știe El, astfel încât asemenea nenorociri să nu se mai repete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și o singuă zi de pușcărie este mult, dar 1077 de zile și tot atâtea nopți?! Cer iertare familiei mele dragi pentru suferința pe care le-am cauzat-o prin credința mea în principii și lupta asumată cu un individ care a creat și a coordonat un stat mafiot. Înregistrarea în care Băsescu recunoaște cum s-a dat decizia în cazul meu este publică și nu a fost niciodată contestată.

Am căzut, m-am ridicat și cred mai departe în dreptate.

În pușcărie mi-am asumat respectarea cu sfințenie a valorilor umane supreme: demnitatea, onoarea și curajul.

Dumnezeu să-i ajute pe toți oamenii cu suflet bun”, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.

Pe 8 august 2014 erau pronunțate sentințele definitive în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), unde Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, primea cea mai grea pedeapsă – zece ani de închisoare.

Reamintim că la acea dată, completul de judecători ai Secției a II-a penale de la Curtea de Apel București, format din Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, i-a condamnat pe toți inculpații, iar Dan Voiculescu a primit cea mai grea pedeapsă, de zece ani de închisoare.

La câțiva ani distanță, judecătoarea Camelia Bogdan avea să fie exclusă din magistratură, de două ori, a doua oară definitiv.

Revista presei