Prognoza meteo pentru luna august. Vară călduroasă, semn de toamnă lungă

Prognoza meteo pentru luna august. Vară călduroasă, semn de toamnă lungă Final de vară Sursa foto: Wikimedia

România. Prognoza meteo pentru luna august indică faptul că vom avea o toamnă lungă. Estimările meteorologilor, până pe 2 septembrie, indică un final de vară călduros, cu temperaturi peste mediile specifice.

Vremea se va menține călduroasă și în ultima lună a verii, arată specialiștii din cadrul ANM. Potrivit estimărilor, temperaturile ridicate se vor menține și în prima parte a toamnei.

Prognoza meteo pentru prima parte a lunii august

Meteorologii ANM estimează că ultimele săptămâni din această vară vor fi foarte călduroase. Prognoza meteo pentru această perioadă indică temperaturi peste cele normale și precipitații reduse.

Prima parte a lunii august analizată, săptămâna 5 - 12 august va fi foarte caldă. Valorile termice înregistrate se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni. Va fi mai cald în regiunile vestice și sud-vestice. Iar local, prognoza arată că vremea caniculară se va menține în regiunile din centrul și din estul teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În restul țării, valorile termice se vor menține în limite rezonabile, apropiate de cele normale perioadei.

În această săptămână, prognoza meteo indică un regim pluviometric excedentar pe anumite teritorii. Ploile de vară își vor face apariția în regiunile sud-estice, dar și în nord-est. În restul țării, mai ales în zonele montane, regimul pluviometric va fi deficitar.

Caniculă

Căldură. Sursa foto: stefamerpik/ Freepik

Vremea în săptămâna 12 - 19 august

Prognoza meteo indică temperaturi ridicate și în săptămâna 12 – 19 august. Mediile vor fi peste cele normale aferente acestui interval de timp. Căldura se va face simțită în toate regiunile, dar mai accentuat în regiunile vestice și sudice.

Ploile vor lipsi în această perioadă a lunii august, conform estimărilor din prognoza meteo, în toată țara.

Caniculă

Caniculă. Sursa foto: Arhiva EvZ

Prognoza meteo pentru ultima parte a lunii

În săptămâna 19 – 26 august, temperatura medie a aerului va fi peste mediile acestei perioade. Căldura își va face apariția în toate regiunile, dar va fi mai accentuată în județele din sud.

Prognoza meteo indică o perioadă cu ploi foarte puține și de scurtă durată. Lipsa precipitațiilor va fi caracteristică pentru toate regiunile țării, dar în special pentru zonele de munte.

În ultima săptămână analizată, 26 august – 2 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice. Căldura se va menține, chiar dacă vara se sfârșește iar toamna își va face simțită prezența, cel puțin din punct de vedere calendaristic.

Vremea caldă va fi mai accentuată, conform datelor din prognoza meteo a ANM, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

Revista presei