Proiect în premieră în România. Este cel mai mare din sud-estul Europei

Proiect în premieră în România. Este cel mai mare din sud-estul Europei Cipuri. Sursa foto: Loc Nguyen/ Pixabay

One United Properties, dezvoltator imobiliar român de top, a anunțat începerea lucrărilor pentru One Technology District, un proiect  care va găzdui cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare pentru semiconductori din sud-estul Europei. Centrul va fi operat de Infineon Technologies, companie listată la Bursa din Frankfurt și lider mondial în industria de cipuri.

Infineon Technologies vine în România

Potrivit comunicatului oficial al companiei, One Technology District va fi un complex de birouri ultramodern, integrând tehnologii de ultimă generație în materie de eficiență energetică.

Autorizația de construire a fost obținută, iar lucrările vor începe imediat, cu o livrare planificată pentru al doilea trimestru al anului 2026.

„Colaborarea cu Infineon Technologies, cel mai mare producător de semiconductori din Germania, reprezintă o realizare importantă pentru noi și pentru piața locală. Aceasta confirmă statutul Bucureștiului ca destinație atractivă pentru companiile internaționale care apreciază construcțiile sustenabile și performanța pe segmentul birourilor,” a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division la One United Properties.

Ne puteți urmări și pe Google News
Infineon

Sediul Infineon. Foto: Wikipedia

Centru de cercetare pentru semiconductori, în România

One Technology District va acoperi nevoile de cercetare și dezvoltare ale Infineon Technologies pe o perioadă de 15 ani, având o valoare totală a contractului de 57 de milioane de euro (fără TVA). Proiectul este inovator și în privința sustenabilității, fiind primul complex office al One United Properties care nu se conectează la rețeaua de gaze.

Sistemul de încălzire și răcire va fi bazat pe tehnologia geoexchange, iar clădirea va fi echipată cu panouri solare și unități de recuperare a căldurii, reducând astfel semnificativ amprenta de carbon.

Centrul va include un spațiu office cu o suprafață închiriabilă brută de 20.595 metri pătrați, dintre care 3.000 metri pătrați vor fi dedicați laboratoarelor, și va oferi 280 de locuri de parcare. Aceasta este prima dezvoltare majoră de birouri a One United Properties de la începutul pandemiei și una dintre cele mai mari preînchirieri înregistrate vreodată pe piața de birouri din România.

Inițiativa marchează un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii de cercetare și tehnologie în România, poziționând Bucureștiul ca un hub important pentru inovație în sud-estul Europei.

Revista presei