Criza majoră din Satul Olimpic și problemele administrației franceze. Sportivii au de înfruntat condițiile dificile. Video

Criza majoră din Satul Olimpic și problemele administrației franceze. Sportivii au de înfruntat condițiile dificile. Video Jocuri Olimpice. Sursa foto: LinkedIn

Astăzi, 5 august 2024, a avut loc o nouă ediție a podcastului „HAI Live” difuzată pe canalul de YouTube „Hai România!” Gazda emisiunii a fost Robert Turcescu, iar invitatul său a fost maestrul Ion Cristoiu. Subiectele celor doi au fost complexe și relevante zilelor noastre, plecând de la căderea bursei și ajungând la politica românească.

Totuși, un alt subiect discutat intens a fost cel al Jocurilor Olimpice. Cei doi au comentat despre condițiile dificile din Satul Olimpic, unde sportivii preferă să doarmă în parc pentru a evita căldura insuportabilă. Această situație a fost prezentată ca un exemplu al provocărilor actuale și al problemelor organizatorice care afectează desfășurarea evenimentului.

Problema sportivilor de la Jocurile Olimpice

Unul dintre sportivii care participă anul acesta la Jocurile Olimpice a preferat să doarmă în parc, în loc să doarmă în camera sa din Satul Olimpic. Motivul este unul simplu: căldura insuportabilă din cameră. Cazul a devenit celebru, mai mulți sportivi acuzând astfel de probleme. Ion Cristoiu și Robert Turcescu au adus în atenția oamenilor acest subiect, pe care l-au analizat pe larg în cadrul podcastului.

În legătură cu acest caz, Ion Cristoiu menționează: „Două lucruri vreau să remarc. Faptul că corespondenții noștri plătiți nu vorbesc despre acest lucru, care este deja faimos. Și doi, acest lucru arată de ce a învins partidul lui Le Pen. Pentru că este clar că Franța este pulbere.”

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, el adaugă faptul că: „Această Olimpiadă nu mai este controlată. Dacă era în altă țară, se ocupa tot timpul să fie resurse. La această Olimpiadă s-a văzut că Franța nu pariază pe tehnologie. De regulă, aceste deschideri, cum a fost și la chinezi, sunt un spectacol tehnologic.”

Ion Cristoiu subliniază faptul că demonstrațiile de la deschiderea Jocurilor Olimpice reprezintă decăderea Franței.

„Este o decădere a administrării”

Ceea ce li se întâmplă sportivilor de la Jocurile Olimpice este rezultatul decăderii administrării franceze. „Ce se întâmplă acum, toată această Olimpiadă, arată că ea nu mai este administrată” precizează Ion Cristoiu. Tot el adaugă faptul că: „Partidul lui Le Pen nu a învins că este fascist. Este pentru că oamenii s-au săturat de aceste partide de centru care se preocupă de prostii. Eu mă așteptam ca această deschidere să fie o demonstrație a tehnologiei.”

Făcând legătura cu problema aceasta a tehnologiei din Europa, Ion Cristoiu precizează: Ați văzut în proiectul acestei femei problema de aducere a Europei la nivel tehnologic? Nu! Ea se preocupă de gloanțe.” Mai multe decât atât, el menționează că liderii din Europa, precum cancelarul german sau președintele francez sunt de „mucava”.

Ediția integrală a podcastului de astăzi, 5 august 2024, poate fi vizionată AICI.

Revista presei