O nouă companie aeriană va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Când vor fi lansate cursele

O nouă companie aeriană va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Când vor fi lansate cursele Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

Republica Moldova. Încă o companie aeriană lansează curse din Chișinău. Bees Airlines a anunțat că va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre Verona, Italia. Cursele vor fi lansate în această lună. Acestea vor include și zboruri din București.

Zboruri din Chișinău și București 

Pe lângă zborurile din Chișinău spre Verona, compania va lansa și zboruri din București către Verona, Praga, Tel Aviv, Heraklion și Baden-Baden. Totodată, aeronavele companiei vor zbura de la Suceava spre Tel Aviv și Baden-Baden.

Bees Airlines

Bees Airlines/Sursa foto: www.facebook.com/profile.php?id=61551914710034

„Suntem încântați să atingem unul din obiectivele pe care ni l-am propus la înființarea companiei și anume operarea zborurilor regulate spre cât mai multe destinații. Din luna august, turiștii vor putea călători la bordul aeronavelor Bees Airlines către locurile de vacanță apreciate și îndrăgite”, a anunțat Bees Airlines.

„Am inclus în destinațiile noastre Praga, Verona, Tel Aviv și Baden-Baden. Avem în vedere și alte locații surpriză, pe care le vom face cunoscute pasagerilor noștri la momentul potrivit”, a subliniat compania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău în creștere în luna iulie

Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că în luna iulie a fost înregistrat un trafic total de 485.070 pasageri îmbarcați și debarcați. Prognozele au fost confirmate în proporție de 138,6%. Totodată, creșterea traficului de pasageri față de iulie 2023 este de 52,4% sau 166.742 pasageri. La fel, s-au înregistrat 3.638 de aterizări și decolări a aeronavelor.

Cea mai mare creștere a fluxului de pasageri în luna iulie a fost înregistrată pe destinațiile: Chișinău – Antalya cu 26.212 de pasageri; Chișinău – Londra cu 19.969 de pasageri; Chișinău – Istanbul cu 11.870 de pasageri. La fel, Chișinău – Tel-Aviv cu 8.675 de pasageri; Chișinău – Milano cu 9.299 de pasageri; Chișinău – Roma cu 7.757 de pasageri și altele.

Diagrama fluxului de pasageri

Diagrama fluxului de pasageri/ Sursa foto: www.facebook.com/AirportChisinau

Pe destinații noi în iulie au fost transportați 31.745 de pasageri sau 6,54% din fluxul total. Este vorba de: Chișinău – Budapesta- 3.883 de pasageri; Chișinău – Istanbul/Sabiha- 8.536 de pasageri; Chișinău – Atena – 2.910 de pasageri. La fel, Chișinău – Enfidha – 3.169 de pasageri; Chișinău – Riga – 3.775 de pasageri și altele.

Cifrele pe segmentul cargo, în luna iulie, indică transportări de circa 232,8 tone. Ceea ce reprezintă cu 16,9% mai mult decât în luna iulie a anului trecut.

În ultima perioadă, mai multe companii aeriene au anunțat că vor opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea se numără: Wizz Air, IsrAir, Aegean Airlines și Georgian Wings.

Revista presei