Alfred Bulai, acuzat că şi-a făcut de cap și la Universitatea din București

Alfred Bulai, acuzat că şi-a făcut de cap și la Universitatea din București Alfred Bulai. Sursa foto: Facebook

Vladimir Tismăneanu afirmă că Alfred Bulai nu și-ar fi făcut de cap doar la SNSPA, ci și la Universitatea din București, amintind de mărturia conferențiarului universitar dr. Claudiu Tufiș.

Vladimir Tismăneanu, despre scandalul de la SNSPA

Vladimir Tismăneanu a reacționat după scandalul de la SNSPA cu privire la dezvăluirile făcute de foste studente ale profesorului Alfred Bulai cu privire la comportamentul nepotrivit.

Vladimir Tismăneanu vorbește în postarea sa despre „Slinoși, abjecți și concupiscenți” și spune că „Cu cât citesc mai mult despre „experimentele” lui Bulai, cu atât mă năpădește o greață irepresibilă”.

Tismăneanu spune că toate aceste lucruri au început mult mai devreme, amintind de mesajul dr. Claudiu Tufiș de la Facultatea de Stiințe Politice în care spunea că „regretă ca nu a vorbit de atunci când era student la Facultatea de Sociologie a Universității din București”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu am luat o poziție publică împotriva mizeriilor pe care Bulai le făcea încă de la jumătatea anilor 1990, când l-am avut eu ca profesor la sociologie”, a spus dr. Claudiu Tufiș.

Cu ce se ocupau „discipolii” Bulai si Pieleanu?

Vladimir Tismăneanu mai subliniază în comentariul său dacă regretatul profesor Lazar Vlăsceanu a știut „chiar la nivel de șoapte, cu ce se ocupau „discipolii” Bulai si Pieleanu?”. Mai mult, scrie el, „Ce știau Ilie Bădescu, Dorel Abraham, Ioan Mihailescu, Dumitru Sandu? Au știut despre studenții obligați să stea in chiloti în sala de seminar?”.

Tismăneanu continuă în aceeași notă și spune că „Acest scârnav Bulai si-a făcut de cap nu doar la SNSPA, ci si, mai devreme, in nava-fanion a invațământului superior din România, Universitatea din București”.

Vladimir Tismăneanu: Ce știau profesorii despre porcăriile maniacului Bulai?

Politologul se întreabă. și pe bună dreptate, „ce știau profesorii de la Sociologie, cei de atunci și de azi, despre porcăriile maniacului Bulai?”. Mai mult, se arată îngrozit de faptul că „a fost și în Consiliul de Administrație al TVR, și te iei cu mâinile de cap”.

De asemenea, mai amintește de politologul Ken Jowitt care „a propus conceptul de „familialization of socialism” pentru a descrie sultanismul dictaturii lui Ceaușescu”.

Profesorul Tismăneanu încheie postarea sa spunând: „Ce citesc despre rapacitatea clanurilor academice din România sugerează practicile unei nepotocrații autoritare, cinică, malignă și ipocrită care își exercită/perpetuează dominatia prin ceea numim „reguli de informalitate”, procedee utilizate, metodic, sistematic si abuziv iîn propriul folos”, a concluzionat el în postarea sa de pe social media.

Revista presei