Nebunie ecologistă la Olimpiadă. Sportivii dorm în parc

Nebunie ecologistă la Olimpiadă. Sportivii dorm în parc Thomas Ceccon / sursa foto: wikipedia

Jocurile Olimpice, Paris 2024. Un atlet italian, medaliat cu aur la Olimpiadă, a fost filmat dormind pe iarbă, în afara Satului Olimpic, din cauza nebuniei ecologiste a organizatorilor, care nu au dotat camerele cu aer condiționat.

Cazarea, un chin pentru sportivi, la Olimpiadă

Un videoclip care înfățișează un atlet care poartă uniforma oficială a echipei dormind pe stradă, în afara Satului Olimpic, a devenit viral online.

Tânărul surprins în flagrant este Thomas Ceccon, un înotător medaliat cu aur, care a denunțat deja situația incomodă din interiorul Satului, unde sportivii nu se pot odihni din cauza lipsei aerului condiționat.

„Mâncarea este proastă și e mult prea cald”

Videoclipul suprarealist, realizat de un sportiv străin, îl arată pe tânărul sportiv italian întins pe o peluză, purtând uniforma și geanta delegației italiene. După eliminarea din finala probei de 200 de metri spate - în care s-a clasat pe locul nouă - Ceccon a declarat că în interiorul Satului „mâncarea este proastă, e cald și nu e aer condiționat. Mulți sportivi se mută și pleacă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

După aur, Ceccon i-a dezamăgit pe italieni la 4x100 mixt, unde a concurat cu Giacomo Carini, Alessandro Miressi și Nicolò Martinenghi, și el medaliat cu aur la fel ca Ceccon.

Este posibil ca oboseala observată în piscină să se datoreze și epuizării fizice pe care o experimentează sportivii italieni tocmai din cauza lipsei de somn și a căldurii insuportabile?

Bătaie de joc la Olimpiadă. Franța și-a dus sportivii în altă parte

Ceccon nu este singurul nemulțumit, şi pare din ce în ce mai probabil că situația din Satul Olimpic de la Paris să fi atins un nivel de disconfort extrem. Cu siguranță, odihna și mâncarea bună au o mare importanță în revigorarea sportivilor.

„Concentrarea contează, dar să-ți odihneşti şi corpul, mai ales atunci când experimentezi Campionatele Europene sau Mondiale cu multe curse în apropiere”, a adăugat Ceccon. Iar din cate se pare, la aceste Olimpiade lipsesc condiţiile necesare recuperării sportivilor după competiţii. Este suficient să spunem că Franța, țara gazdă a Jocurilor din 2024, și-a transferat sportivii în altă parte”.

Ceccon nu este singurul care a ridicat problema, i s-a alăturat campionul spaniol la tenis, Carlos Alcatraz şi înotătorul Gregorio Paltrinieri: "Am participat la patru olimpiade, cu siguranță este cea mai proastă din punctul de vedere al organizăriii". Și a adăugat: „suntem departe de Sat, cred că nu pot să adorm niciodată înainte de 2 dimineața din cauza căldurii pentru că nu este aer condiționat în cameră, nu are sens. Sportivii nu pot fi tratați așa, până la urmă noi suntem protagoniștii și nu suntem deloc protejați”, potrivit Il Fatto Qoutidiano.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMANIA)

Revista presei