Pericol mortal la Buşteni. Urșii se plimbă liberi pe străzi

Pericol mortal la Buşteni. Urșii se plimbă liberi pe străzi Urs. Sursa foto: Pixabay

Un urs a fost văzut plimbându-se pe o stradă din stațiunea Bușteni. Pentru a preveni un incident, autoritățile din Prahova au emis un mesaj RO-Alert.

Un urs se plimba pe strada Nestor Ureche din Bușteni

Autorităţile prahovene au emis, duminică, un mesaj RO-Alert pentru a avertiza localnicii şi turiştii aflaţi în staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei. Aceștia au fost avertizaţi că un urs se afla pe o stradă din stațiune.

ISU Prahova a anunțat că ursul a fost văzut pe strada Nestor Ureche din stațiunea Bușteni. La fața locului a sosit o ambulanță SMURD de la Detașamentul Sinaia al ISU Prahova.

Este al doilea mesaj de alertă emis în ultimele ore, după ce a fost văzut un alt urs de data aceasta în stațiunea Sinaia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai exact, sâmbătă seară, un urs a fost văzut în stațiunea Sinaia, în zona Popas Alpin, situată pe drumul către Cota 1400. Mai mult, miercuri seară, un alt urs a fost văzut plimbându-se pe Aleea Peleșului din Sinaia. Pentru a evita situații neplpcute, autoritățile să emită un nou mesaj RO-Alert.

Urs, Natura, Pădure, Copaci, AnimalUn urs se plimba pe strada Nestor Ureche din Bușteni. Sursa foto: Pixabay

În jur de 400 de urși vor fi împușcați în România

În urma tragicului incident în care o tânără a fost omorâtă sub ochii iubitului de un urs, parlamentarii au decis ca în jur de 400 de urși să fie împușcați prin noua cotă de prevenție impusă, care a fost adoptată adoptată de ja de către Camera Deputaților.

Mai multe amendamente depuse care vizau și alte măsuri cu privire la urși au fost respinse. Mai exact, unul dintre amendamente viza persoanele care ar fi putut să vâneze urșii.

Potrivit amendamentului, cei care au voie să împuște un animal sălbatic să fie specialiști din fondul de vânătoare, dar acest amendament a fost respins, asta însemnând că oricine va putea vâna în România incluzând și turiștii străini, atâta timp cât plătesc, informează news.ro.

Revista presei
Partea lor de adevăr