Cum poți evita aglomerația de pe Valea Prahovei. Te poți bucura de un peisaj frumos, fără să stai în trafic

Cum poți evita aglomerația de pe Valea Prahovei. Te poți bucura de un peisaj frumos, fără să stai în trafic Trafic pe Valea Prahovei. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mulți români se gândesc cu groază la o vacanță pe Valea Prahovei, asta din cauza aglomerației din weekend. În loc să îți faci astfel de griji, mai bine alegi o rută mai puțin cunoscută, dar care oferă peisaje frumoase, de care te poți bucura în liniște.

Valea Prahovei este o zonă extrem de aglomerată, mai ales în weekend, când românii aleg să meargă la munte. Ore în șir de stat în trafic și bani irosiți pe combustibil, toate astea doar pentru a ajunge la o anumită destinație. Șoferii care tranzitează des Valea Prahovei știu că este important să își planifice traseul în așa fel încât să ajungă în zona respectivă după o anumită oră. În weekend, este de evitat această zonă, fiind extrem de aglomerată.

Șoferii care pleacă dinspre București spre Valea Prahovei știu că în timpul săptămânii, de luni până joi, au șanse să ajungă destul de repede. Cei aproximativ 300 de kilometri nu pot fi parcurși, totuși, în mai puțin de trei ore. Vinerea, sâmbăta și duminica pe Valea Prahovei este extrem de aglomerat, iar traseul este parcurs în cel puțin cinci ore. Dacă vrei să eviți aglomerația, cel mai bine este să alegi rute alternative. Una dintre ele nu este atât de cunoscută, însă te scapă de trafic și își oferă peisaje foarte frumoase.

Ruta care te ajută să eviți aglomerația de pe Valea Prahovei

Există aproximativ șase rute cate te ajută să scapi de traficul în spre Valea Prahovei, însă nu toate sunt cunoscute de șoferi. O variantă care te scapă de aglomerație este ruta Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov. Distanța traseului este de 180 de kilometri și poate fi parcurs în aproximativ trei ore jumătate, timp în care te poți bucura de peisajele superbe pe care ți le oferă. Ruta este plină de serpentine și trece prin munți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruta Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov poate fi parcursă cu orice tip de mașină, drumul fiind unul neaccidentat și fără gropi. În cazul în care acest traseu este parcurs pe timp de iarnă, șoferii trebuie să își echipeze mașinile corespunzător: cauciucuri de iarnă și toate instrumentele care te ajută în cazul în care ai rămas înzăpezit.

Alte rute prin care poți evitatraficul de pe Valea Prahovei:

  • Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Bran-Braşov pe o distanță de 280 de kilometri;
  • Bucureşti-Târgovişte-Dragoslavele-Bran-Braşovpe o distanță de 210 km;
  • Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia-Braşov pe o distanță de 190 km;
  • Bucureşti-Vălenii de Munte-Tabla Buţii-Braşov, 190 de kilometri;
  • Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Braşov, aproximativ 170 de kilometri.