Premieră la Jocurile Olimpice. O pugilistă din comunitatea LGBT și-a asigurat medalia de bronz

Premieră la Jocurile Olimpice. O pugilistă din comunitatea LGBT și-a asigurat medalia de bronz Cindy Ngamba, medalie de bronz la Jocurile Olimpice. Sursa foto: Facebook/Mihai Burciu

Franța. S-a scris istorie la Jocurile Olimpice, după ce Cindy Ngamba s-a calificat duminică, 04 august, în semifinalele turneului feminin de box.

Premieră la Jocurile Olimpice. Prima medalie olimpică pentru un sportiv din comunitatea LGBTQ

Cameruneza în vârstă de 25 de ani este primul refugiat care a câștigat bronzul olimpic. Cindy Ngamba și-a asigurat o medalie la Jocurile Olimpice, după ce a învins-o pe franțuzoaica Davina Michel la categoria 75 de kilograme. Chiar dacă va pierde următorul meci, Ngamba tot va obține medalia de bronz.

Povestea pugilistei care a câștigat bronzul la Jocurile Olimpice este una emoționantă. Cindy a emigrat în Marea Britanie pe vremea când avea doar 10 ani. Cu toate acestea nu poate concura sub steagul Angliei pentru că nu are pașaport britanic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pugilista Cindy Ngamba a câștigat medalia de bronz

La Jocurile Olimpice de la Paris, echipa refugiaților a fost reprezentată de 37 de componenți. Sportiva de 25 de ani este membră a comunității LGBT și nu se poate întoarce în țara de origine din cauza legislației.

Homosexualitatea intră sub incidența legii în Camerun. Echipa olimpică a refugiaților a fost fondată în urmă cu opt ani și a crescut semnificativ de la o ediție la alta.

Pugilista originară din Camerun marchează prin victoria de duminică o premieră la Jocurile Olimpice. Cindy Ngamba, portdrapelul echipei refugiaților, a câștigat prima medalie olimpică la JO.

Sportiva de 25 de ani are o poveste de viață impresionantă

Cameruneza s-a impus categoric la puncte, după o decizie în unanimitate a arbitrilor. În următoare fază de la Jocurile Olimpice, Cindy Ngamba o va întâlni pe pugilista Bibeichi Atheyna Bylon din Panama.

Cameruneza a povestit cât de greu i–a fost până să obțină primele performanțe în boxul mare. „La acea vreme, nici antrenorul meu nu credea în boxul feminin. Pentru aproape 3 ani, tot ce am făcut a fost să sar coarda, flotări și genuflexiuni... dar uitați-vă la mine acum, pot spune că am reușit”, a declarat sportiva care a câștigat bronzul la JO, potrivit publicației L'equipe.

Revista presei