Moneda care valorează cât o mașină. Mulți români ar putea să se îmbogățească

Moneda care valorează cât o mașină. Mulți români ar putea să se îmbogățească Moneda. Sursa foto Facebook

România. Moneda de 500 de lei din anul 1999 se vinde pe OLX cu 5.000 de euro. Ea a ajuns să valoreze cât o mașină la mâna a doua. Mulți români s-ar putea să aibă acasă această monedă și să se îmbogățească.

Moneda care valorează cât o mașină

„Monedă pentru colecționari. 5,000 de euro. Este în stare foarte bună, din anul 1999”, a scris acesta pe celebrul site de anunţuri.

Moneda de 500 de lei a fost pusă în circulaţie pe 14 martie 1999 şi are pe verso stema României, deasupra ramuri de laur, iar în dreapta VG, iniţialele gravorului Vasile Gabor. În urmă cu doi ani, această monedă valora 20.000 de lei și mulți colecționari o căutau.

Monedă

Monedă. Sursa foto OLX

Altă monedă care a ajuns să coste o avere

Și moneda de 100 de lei din 1943 a ajuns să valoreze o avere. Ea se vinde cu 9.000 de euro (44.786 de lei). Pe aversul ei este inscripția „Mihai I Regele Românilor” și efigia sa, spre dreapta. Sub gât este trecut numele gravorului (H. Ionescu). În ceea ce priveşte reversul, aici sunt vizibile elemente precum valoarea nominală, anul, cununa dintr-o ramură de laur și cea de stejar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Moneda

Moneda valoroasă. Sursa foto: Pixabay

Această monedă a avut un tiraj de 40.590.000 de piese. Au existat patru variante ale monedei: normală, cfără pavilion, cu riduri și cea cu lacrimi.

Moneda care te poate îmbogăţi peste noapte

Moneda de colecție 20 lei cu Ștefan cel Mare, din anul 1992, este foarte căutată de colecționari. Ea se vine pe OLX cu 25.000 de euro. O bancnotă în valoare de 5.000 de lei din anul 1998 a ajuns să valoreze 40.000 de euro. Bancnota a fost emisă de Banca Națională a României în perioada post-comunistă.

Aceasta are chipul lui Lucian Blaga, celebrul poet și dramaturg român. Pe cealaltă parte, bancnota are o frunză de viță de vie în partea centrală stânga. Pe mijloc în schimb se află un crucifix, un simbol religios. Se găsește tot pe OLX. Anunțul deja a fost vizualizat de o mulțime de utilizatori interesat de monedele vechi.

Revista presei