Cod Galben de viituri și inundații. Zonele afectate

Cod Galben de viituri și inundații. Zonele afectate Inundații. Sursa foto: Apele Române / Facebook

Hidrologii au emis o atenționare de Cod galben de viituri și inundații, valabil până la miezul nopții pe râuri din Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Ialomița. Atenționarea de cod galben este în vigoare până la ora 24.

Cod galben de viituri și inundații

Din cauza ploilor s-ar putea produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Ialomița - afluenții mici aferenți sectorului Siliștea Snagovului - amonte S.H. Coșereni, Cricovul Dulce - aval S.H. Moreni,
Inundații

Sursa foto: arhiva EVZ

  • Prahova - afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Doftana, Teleajen - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Vărbilău, judeţele Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Ialomița.
Cutremur

Inundații. Sursa: EVZ

Cum va fi vremea în august

În săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile vestice şi sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

În săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea la finalul lunii august

Și în săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024 va fi mai cald decât este normal pentru această perioadă a anului în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Meteorologii au anunțat că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024, temperaturile vor fi peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.