Tragedie în fotbalul românesc. A murit un fost fotbalist cunoscut în Liga I. Avea doar 40 de ani

Tragedie în fotbalul românesc. A murit un fost fotbalist cunoscut în Liga I. Avea doar 40 de ani Doliu. Sursa foto: Arhiva Evz

Valentin Ioviță, fost mijlocaș în Superliga și jucător la Oțelul Galați și Sportul Studențesc, a murit. Acesta avea doar 40 de ani.

Anunțul a fost făcut pe rețelele sociale chiar de echipa unde fostul mijlocaș a activat între 2008 și 2010.

Valentin Ioviță, fost jucător la Oțelul Galați, a murit subit

Clubul gălățean a exprimat sincere condoleanțe familiei îndoliate.

„SC Oțelul Galați regretă dispariția fostului jucător, antrenor și coleg Valentin Ioviță și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și întregii comunități oțelare. Odihnească-se în pace!”, e mesajul postat de Oțelul Galați.

Valentin Ioviță

Valentin Ioviță. Sursa foto: Facebook/ SC Oțelul Galați

De asemenea, Ioviță a fost director al Academiei de la Oțelul Galați. Cauza decesului său nu a fost încă dezvăluită.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cursul zilei de sâmbătă, suporterii de la Oțelul Galați au venit pe stadion cu un banner pe care scria: „Fii puternic Ioviță”.

Alături de postare, clubul sportiv a scris: „Forță și speranță: Toți suntem alături de Vali Ioviță!”

A marcat patru goluri în Liga I

Valentin Ioviță a fost un fotbalist care a acumulat 34 de meciuri și 4 goluri în prima ligă a României. Pe parcursul carierei sale, Ioviță a evoluat pentru echipe precum Sportul Studențesc, Dunărea Galați, Gloria Buzău, Oțelul Galați și CF Brăila.

Ultimul său sezon de activitate a fost cel din 2010-2011.

Valentin Ioviță a jucat pentru prima dată la Clubul Salbero

Ioviță a jucat pentru prima dată fotbal la Clubul Salbero, timp de cinci ani, sub îndrumarea antrenorilor Ioan Nicu și Aurică Drăgan. Sportivul a activat în echipele de copii și juniori.

Ulterior, pentru că era talentat, a fost luat în loturile naționale de juniori II și I, fiind prezent la Campionatul European de juniori din Anglia. A jucat atunci împotriva selecționatele Germaniei și Spaniei.

După 2001, a revenit la Gloria Buzău, unde a fost antrenat de celebrul Ion Viorel. Ulterior, s-a transferat la Sportul Studențesc, potrivit buzău.net.

Revista presei
Parisul la răscruce