Incendiu grav de vegetație în Giurgiu. Focul s-a întins pe o suprafață uriașă

Incendiu grav de vegetație în Giurgiu. Focul s-a întins pe o suprafață uriașă Incendiu de vegetație Sursă foto: captură video

Giurgiu. Sâmbătă seară a avut loc un incendiu grav de vegetație care s-a întins pe 42 de hectare în pădurea Bălănoaia. Au fost afectate aproximativ două hectare de miriște de grâu și circa 40 de hectare de litieră în pădurea Bălănoaia.

Giurgiu. Sâmbătă seară a avut loc un incendiu grav de vegetație care s-a întins pe 42 de hectare în pădurea Bălănoaia. Au fost afectate aproximativ două hectare de miriște de grâu și circa 40 de hectare de litieră în pădurea Bălănoaia.

Incendiu de vegetație în Giurgiu

La fața locului au venit pompierii cu patru autospeciale de stingere și o cisternă, sprijiniți de personalul Ocolului Silvic Giurgiu.„Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la miriște, vegetație uscată, dar și în interiorul pădurii, în mai multe focare, arderea fiind întreținută de vânt. În unele dintre locuri accesul cu autospeciale nu s-a putut realiza, flăcările fiind stinse pompieri și de personalul silvic, cu ajutorul lopeților speciale și al stingătoarelor”, transmite ISU Giurgiu.

Din cauza suprafeţei mari pe care s-a extins focul, personalul a fost suplimentat şi au fost alertaţi pompieri din cadrul ISU Giurgiu care erau liberi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incendiu de vegetație în Chiajna

Un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în Chiajna, pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Incendiul s-a produs pe strada „Sergent Ilie Petre”, din Chiajna.

incendiu de vegetatie

Sursă: Bumbleedee | Dreamstime.com

„În momentul de faţă, incendiul se manifestă cu mai multe focare, flacără deschisă şi degajări de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi”, au transmis autoritățile.

Peste 900 de hectare au ars în Tulcea

Din cauza caniculei, mai multe incendii de vegetație uscată au izbucnit în ultimele săptămâni. Peste 900 de hectare de vegetație au ars în Tulcea, la începutul lui iulie. Peste 80 de hectare de vegetație uscată au ars în mai multe comune din județul Iași. Focul s-a extins foarte rapid din cauza vântului. Pompierii s-au chinuit ore întregi să stingă incendiul și i-au sfătuit pe oameni să nu lase focul nesupravegheat.

Revista presei