Un nou studiu sugerează că prima piramidă egipteană a fost construită cu un mecanism SF

Un nou studiu sugerează că prima piramidă egipteană a fost construită cu un mecanism SF Piramida Djoser, prima piramidă din lume, sursa foto: Wikipedia

Un nou studiu sugerează că prima piramidă egipteană a fost construită cu ajutorul unui lift hidraulic.Cercetătorii au descoperit un sistem complex de gestionare a apei în piramida cu trepte a faraonului Djoser din dinastia a III-a, care ar fi putut dezvălui secretul modului în care au fost construite piramidele. Echipa de ingineri francezi, hidrologi și alți experți au folosit imagini radar prin satelit și rapoarte istorice ale arheologilor pentru a încerca să rezolve problema construcției primei piramide.

Nou studiu despre prima piramidă egipteană

Ei au găsit mai multe caracteristici în interiorul și în jurul Piramidei lui Djoser care au scăpat mult timp oamenilor de știință, sugerând că aceste caracteristici sunt exemple de manuale de sisteme de gestionare a apei.

Teoria predominantă cu privire la modul în care au fost construite piramidele sugera că blocurile de calcar au fost târâte pe suprafețe întinse de deșert în timp ce muncitorii turnau apă pe nisip, creând o suprafață cu o frecare mult mai redusă. De asemenea, s-a sugerat că aceste blocuri au fost transportate de-a lungul râului Nil, însă ambele teorii nu reușesc să explice în mod corespunzător modul în care muncitorii egipteni antici au reușit să construiască piramidele.

Piramidă Djoser

Piramidă Djoser. Sursa foto Wikipedia

A fost construită cu ajutorul unui lift hidraulic

Imaginile din satelit arată clar că o incintă dreptunghiulară din piatră cunoscută sub numele de Gisr el-Mudir, care se află imediat la vest de necropola Saqqara, unde se află Piramida lui Djoser, are toate caracteristicile tehnice ale unui „baraj de reținere”. Acesta ar fi fost folosit pentru a controla debitul inundațiilor rapide și pentru a capta obiecte grele, precum copaci și bolovani, care veneau din amonte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piramida lui Djoser este, de asemenea, înconjurată de un șanț uscat care se adâncește într-un șanț la sud de necropola Saqqara. Cercetătorii afirmă că porțiunea de bazin de retenție a șanțului a fost conectată la piramidă prin conducte subterane care pompau apa prin centrul structurii pe măsură ce aceasta era construită. Arhitecții antici au ridicat probabil pietrele din centrul piramidei într-un mod vulcanic folosind apa fără sedimente din secțiunea sudică a Șanțului Sec.

Una dintre cele mai solide explicații

Dacă propunerea autorilor este adevărată, aceasta ar oferi una dintre cele mai solide explicații de până acum pentru modul în care au fost construite piramidele și ar evidenția cât de avansate erau sistemele folosite de egiptenii antici, potrivit allthatsinteresting.com.

Revista presei