Cum se spală pe mâni șefimea SNSPA în scandalul Bulai: Nu s-au depus plângeri

Cum se spală pe mâni șefimea SNSPA în scandalul Bulai: Nu s-au depus plângeri

La cinci zile de izbucnirea monstruosului scandal sexual din SNSPA, Facultatea de Științe Politice vine cu o reacție „întârziată”. Anunță măsuri împotriva discriminării de gen și a hărțuirii sexuale. Legat de tema „se știa”, conducerea facultății din cadrul SNSPA se apără. Spune că știa doar de afirmațiile sexiste făcute de Alfred Bulai de la cursuri.

Scadalul sexual de la SNSPA. Mesajul „întârziat” al Facultății de Științe Politice

Scandalul sexual de la SNSPA în centrul căruia se află doi dintre cei mai cunoscuți sociologi din România, Alfred Bulai și Marius Pieleanu, este departe de a se stinge.

Procurorii aproape că nu fac față valului de plângeri pe numele lui Alfred Bulai, care vin cu zecile.

În acest context Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA vine cu o reacție „nepermis de întârziată” în care din nou se subliniază că „nu se știa” și face promisiuni studenților.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Stimate studente, stimați studenți ai Facultății de Științe Politice, în contextul mărturiilor recent publicate vă rugăm să citiți și mesajul nostru. Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima”, se spune în mesajul postat pe politice.ro.

Scandalul Alfred Bulai. Pârvulescu: Nu s-au depus plângeri

ConducereaFacultății de Științe Politice, al cărei decan este conferențiariul Cristian Pârvulescu, s-a referit în mesajul său și la acuzația „se știa” care este pe buzele a zecilor de studente sau foste studente care s-au plâns de comportamentul abuziv al profesorilor universitari Bulai și Pieleanu.

„Ne simțim datori să oferim niște răspunsuri clare cu privire la afirmația prea frecventă că „toata lumea știa”. Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am primit plângeri.

Ceea ce “știam” nu este ceea ce am aflat cu indignare și dezgust din reportajul Snoop.ro. Amploarea și gravitatea situației, așa cum este detaliată de supraviețuitoarele abuzurilor reclamate depășește orice imaginație”, se spune în mesajul adresat studenților de la Științe Politice.

Promisiunile Facultății de Științe Politice

Conducerea Facultății mai sus amintite primite un set de măsuri.

  • elaborarea unei strategii instituționale speciale de prevenire a hărțuirii și a oricărei forme de abuz;
  • instituționalizarea unor activități concrete de prevenire prin programe de formare la nivelul facultăților;
  • realizarea unei analize riguroase care să fundamenteze toate măsurile necesare pe care le putem adopta în FSP pentru a garanta sub toate aspectele un mediu sigur, bazat pe respect reciproc.

36 de profesori au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii Facultății de Științe Politice prin care cer „demisia imediată” a profesorului universitar.

Printre ei, și Elena Trifan, doctor în sociologie și cadru didactic asociat la SNSPA, fostă studentă a lui Alfred Bulai între 2008-2011, care apare și în investigația Snoop.ro ca martoră la abuzurile sociologului.

Revista presei