Cum poți atinge independența financiară. „Pensionare” anticipată prin metode simple

Cum poți atinge independența financiară. „Pensionare” anticipată prin metode simple Sursa foto: Pixabay

Cum poți atinge independența financiară. Un japonez a șocat recent internetul după ce a anunțat că a reușit să economisească 132 de milioane de yeni, circa 640 000 de dolari, în ultimele două decenii. Totul cu scopul de a se pensiona mai devreme de la slujba sa stresantă.

Bărbatul neidentificat, în vârstă de 45 de ani, a anunțat pe rețelele de socializare că, în sfârșit, a obținut FIRE (independența financiară, pensionarea anticipată). După ce și-a dedicat ultimii douăzeci de ani și zece luni acestui obiectiv. La începutul anilor 2000, el a reușit să își asigure un loc de muncă stabil. Dar foarte solicitant, în care era nevoit în mod constant să facă ore suplimentare, uneori după miezul nopții.

Independența financiară

Avea un salariu decent de aproximativ cinci milioane de yeni, 32 000 de dolari, pe an, așa că, în loc să renunțe la slujbă și să caute ceva mai puțin stresant, a decis să treacă peste toate greutățile. Și să economisească cât mai mulți bani pentru a se putea pensiona mai devreme. Cu toate acestea, nivelul de frugalitate pe care l-a îndurat de-a lungul ultimelor două decenii a lăsat o mulțime de oameni să se întrebe dacă eforturile sale au meritat.

În încercarea sa de a economisi cât mai repede 100 de milioane de yeni, japonezul și-a schimbat complet stilul de viață. A renunțat la apartamentul său închiriat, optând în schimb să locuiască într-un dormitor de bază al unei companii. Unde plătea doar 30 000 de yeni, cam 190 de dolari pe lună.

Ne puteți urmări și pe Google News

În loc să cumpere electrocasnicele și mobila de care avea nevoie, el a căutat la mâna a doua. A folosit o grămadă de lucruri pe care alți oameni le aruncau. De asemenea, nu folosea niciodată aer condiționat vara și folosea doar exerciții și pături pentru a se încălzi iarna.

Pas cu pas

Cu toate acestea, dieta sa a fost cea care a suferit cele mai drastice schimbări. În fotografiile pe care le împărtășea în mod regulat pe rețelele de socializare cu alți aspiranți la FIRE, bărbatul în vârstă de 45 de ani care a postat sub pseudonimul „Omul care va demisiona cu siguranță”. Pentru a se motiva.

În acele fotografii se poate vedea că mesele sale constau în principal din orez fiert și bucăți mici de fructe sau legume. Cu toate acestea, în zilele extrem de grele, cina sa consta într-o simplă băutură energizantă.

Ca și alți japonezi frugali, bărbatul în căutare de FIRE folosea cupoane de reduceri pentru a obține cele mai ieftine produse posibile. Pentru a se distra pe bani puțini, acesta își petrecea serile în dormitorul său vizionând filme și glumind că viața sa este foarte asemănătoare cu cea a unui prizonier.

Reușita

La începutul acestui an, după mai bine de două decenii de frugalitate extremă, bărbatul a anunțat că și-a atins ținta revizuită de 132 de milioane de yeni, 640 000 de dolari, în economii.

Ceea ce i-a permis să se pensioneze mai devreme. Ca un bonus, experiența sa unică l-a inspirat, de asemenea, să scrie o carte despre realizarea FIRE. Carte care s-a dovedit profitabilă și l-a ajutat să se pensioneze chiar mai devreme decât planificase.

În ciuda eforturilor sale de a economisi cât mai mult posibil, visul bărbatului de a se pensiona mai devreme ar putea fi de scurtă durată, din cauza deprecierii drastice a yenului de la începutul anului.

Independența financiară. Ce părere au ceilalți

„Dacă yenul continuă să se deprecieze, nu voi atinge niciodată libertatea financiară”, a spus bărbatul. „Pentru ce am muncit în acești 21 de ani? Totul este fără sens, atât de tragic”.

Experiența bărbatului a devenit virală online în Japonia și China. A primit reacții mixte din partea internauților. Unii s-au declarat impresionați de hotărârea și rezistența sa. În timp ce alții au fost șocați de stilul său de viață, adăugând că a fost un miracol că nu s-a îmbolnăvit din cauza dietei sale proaste.

„Viața lui este cu adevărat mizerabilă”, a scris o persoană. „Venitul său nu este mic în Japonia. Dacă ar fi investit în aur în loc să economisească, nu ar fi pierdut atât de mult”, scrie odditycentral.com.

Revista presei