Fragmente de dronă rusească descoperită în Deltă. MApN va stabili tipul aparatului

Fragmente de dronă rusească descoperită în Deltă. MApN va stabili tipul aparatului

Tulcea. MApN a anunțat că a descoperit fragmente dintr-o dronă rusească ce s-a prăbușit în Deltă, pe teritoriul județului Tulcea. Ar fi vorba despre o a treia dronă care s-a prăbușit.

Oficialii Ministerului Apărării au ridicat fragmentele de dronă rusească și le-au transmis la analiză. Urmează să se stabilească tipul aparatului de zbor care s-a prăbușit în atacurile din urmă cu mai bine de o săptămână.

MApN a descoperit resturi de dronă

Ministerul Apărării a anunțat că au fost descoperite mai multe resturi de drone rusești prăbușite în județul Tulcea. Căutările au fost efectuate de echipe mixte de specialiști din MApN și din alte structuri. Aceste fragment provin din aparatele distruse în apropierea graniței dintre România și Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă, căutările au vizat, cu precădere, eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută. Este vorba despre aparatele lansat de forțele ruse care au vizat infrastructura portuară și civilă din Ucraina. Căutările au vizat mai multe zone în care au fost semnalate astfel de fragmente, în proximitatea localităților Plauru și Periprava.

Ne puteți urmări și pe Google News

Resturile de dronă, descoperite de MApN, miercuri miercuri, 31 iulie, au căzut în zona localității Ceatalchioi, jud. Tulcea. În această situație, au precizat oficialii Armatei, au fost puse în aplicare procedurile operaționale standard. Fragmentele au fost recuperate și preluate pentru analiză.

MApN a precizat că verificările din teren nu au confirmat prăbușirea unor resturi din astfel de aparate în alte zone, precum Niculițel sau Chilia.

Militari Militari Sursa foto: MAPN

Dronele rusești nu au făcut victime în România

MApN a precizat că fragmentele de drone care s-au prăbușit pe teritoriul românesc nu au făcut victime. Nu au existat persoane rănite, dat fiind că resturile au fost descoperite în zone aflate în afara localităților. De asemenea, nu s-au înregistrat nici pagube materiale.

„Ministerul Apărării Naționale a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Ministerului au subliniat că atacurile rusești împotriva unor obiective de infrastructură civilă ucrainene sunt nejustificate și încalcă normele de drept internațional.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ciolacu despre dronele descoperite de MApN

Marcel Ciolacu a comentat, săptămâna trecută, situația legată de descoperirea unor fragmente noi de dronă în județul Tulcea. MApN a găsit fragmente de dronă rusească de tip Geran1/2 în apropierea localității Plauru din judeţul Tulcea. În acest context, premierul a dezmințit speculațiile conform cărora forțele românești ar fi doborât astfel e aparate intrate în spațiul național.

El a precizat că armata monitorizează atacurile aparatelor rusești împotriva infrastructurii ucrainene, dar nu intervin. Totodată, Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu există pericol petru românii care locuiesc în zonă.

„A fost o abordare chiar cu calm, controlabilă, nu a mai intrat nimic pe o distanţă.... O singură dată s-a întâmplat, după cum bine ştiţi, s-au luat măsurile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Am făcut un sistem nou de radare”, spunea Marcel Ciolacu.

 

Revista presei