Multe românce trăiesc sub povara abuzului: Acceptă tăcerea și rămân marcate o viață întreagă

Multe românce trăiesc sub povara abuzului: Acceptă tăcerea și rămân marcate o viață întreagă Violență domestică . Sursa foto: Pixabay

România. Multe femei din țara noastră trăiesc sub povara abuzului și a hărțuirii. Acestea acceptă să fie pradă emoțională și psihică și se gândesc că se va întâmpla ceva rău dacă vor vorbi. Ele trăiesc cu teama că vor fi judecate și arătate cu degetul de cei din jur și nu realizează că sunt victime.

Multe femei din România sunt abuzate

„Este trist, dar aceasta este realitatea în care trăim. Trăim într-o țară în care abuzatorii dețin adesea puterea, se protejează între ei și își găsesc scuze pentru comportamentele lor. Se ascund în spatele tăcerii sau se victimizează atunci când sunt confruntați. Ne fac să credem că suntem vinovate, că am făcut un gest, un semn sau că am inițiat o acțiune”, a transmis  ONG-ul „Puterea femeilor - Women for a Better Society”.

Violență

Violență. Sursa foto: Nino Carè/ Pixabay

Trebuie să înfrunte această atrocitate

Ana Maria Pătru, fondator Women for a Better Society, le încurajează pe femei să se unească și să înfrunte această atrocitate care este greu de dus individual. Ea a mai spus că bărbații care nu comit abuzuri trebuie să fie aliați în sprijinul femeilor abuzate. Aceasta le-a recomandat bărbaților să se gândească că în locul oricărei femei asupra căreia se încearcă măcar un abuz, ar fi sora, fiica, mama sau soția lor.

Ea a mai spus că femeile nu trebuie să accepte abuzul și să aibă parte de o viață de coșmar. Aceasta a declarat că fiecare femeie trebuie tratată cu demnitate și respect. Ana Maria Pătru a subliniat că nicio femeie nu merită să fie umilită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare trebuie tratată cu demnitate și respect

„Trebuie să recunoaștem că avem o putere mai mare decât a abuzatorilor, dar de multe ori acceptăm în tăcere și rămânem marcate, prăfuite o viață întreagă sub semnul vinei pe care nu am avut-o niciodată. Este timpul să vorbim, să ne ridicăm vocile și să spunem clar: nu mai tolerăm abuzul. Fiecare femeie merită să fie tratată cu demnitate și respect”, a mai scris Ana Maria Pătru, fondator Women for a Better Society, pe Facebook.

Revista presei