Jocurile Olimpice. Naționala de polo a României, fără șanse în SUA. Înfrângere categorică

Jocurile Olimpice. Naționala de polo a României, fără șanse în SUA. Înfrângere categorică Polo. Sursa foto: Facebook/ Federatia Romana de Polo

Paris. Echipa națională masculină de polo pe apă a României a disputat al doilea meci la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, terminând cu scorul de 8-14 (3-3, 0-3, 1-4, 4-4) împotriva echipei Statelor Unite ale Americii.

100 de suporteri români au asistat la meci în bazinul Aquatic Centre, care are o capacitate de 5.500 de locuri.

Marți, la primul meci jucat de tricolori, au fost prezenți 3.500 de spectatori.

Naționala României de polo pe apă, învinsă de SUA la Jocurile Olimpice

În partida de deschidere, desfășurată acum două zile, echipa tricoloră a pierdut cu scorul de 7-14 în fața vicecampioanei olimpice, Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News

România, sub conducerea antrenorului Bogdan Rath, a avut un start excelent, reușind să conducă de trei ori în prima parte a meciului. Ulterior, a încasat 7 goluri consecutive.

Echipa națională de polo

Echipa națională de polo. Sursa foto: Facebook/ Federatia Romana de Polo

Portarul Marius Țic a realizat șapte intervenții salvatoare, care au prevenit un deznodământ și mai dur pentru echipa tricoloră, potrivit prosport.ro.

Mesajul transmis de Federația Română

După meciul cu SUA, Federația Română de Polo a transmis că deși au suferit o înfrângere, sunt mândri de ceea ce au făcut la Jocurile Olimpice.

Federația Română de Polo

Federația Română de Polo. Sursa foto: Facebook/ Federația Română de Polo

Astăzi am înfruntat o echipă puternică și deși am pierdut, suntem mândri de echipa noastră la Jocurile Olimpice!

Statele Unite ale Americii s-au impus într-un meci pe care l-am început bine și în care am arătat că suntem o echipă!

Chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit, rămânem aproape de voi! Continuăm să vă susținem cu toată inima! Hai, România!”, se arată în mesajul echipei de polo a României de pe Facebook.

În meciul împotriva Statelor Unite, marcatorii pentru România au fost Andrei Neamțu și Matei Luțescu, fiecare înscriind câte un gol, iar Silvian Colodrovschi și Vlad Georgescu au contribuit cu câte trei goluri fiecare.

Echipa de polo a României a pierdut și în fața Greciei, transmițând atunci că deși emoțiile debutului olimpic au fost evidente, și în ciuda înfrângerii în primul meci, au arătat un spirit de echipă puternic și o mare determinare.

Revista presei