Anchetatorii caută mai multe victime ale sociologului Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual

Anchetatorii caută mai multe victime ale sociologului Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual Alfred Bulai. Sursa foto: Facebook

București. După ce mai multe tinere au dezvăluit că au fost victime ale abuzurilor sexuale și manipulării din partea sociologului Alfred Bulai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au extins ancheta pentru a aduna noi dovezi care să-l incrimineze pe profesorul de la SNSPA.

Anchetatorii le cer posibilelor victime ale sociologului să se prezinte pentru declarații sub protecția anonimatului.

Procurorii caută noi victime ale lui Alfred Bulai

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA - Școala de Studii Politice și Administrative - Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 legat de cazul lui Alfred Bulai.

De asemenea, se subliniază că, în conformitate cu obiectivul de a proteja viața privată și demnitatea persoanelor afectate sau a celor care pot oferi informații esențiale privind faptele prezentate, sunt aplicabile măsurile de protecție stabilite de Codul de Procedură Penală.

Ne puteți urmări și pe Google News
CJUE

Justiție. Sursa foto: dreamstime.com

Victimele profesorului, protejate de lege

Procurorii subliniază că, pentru persoanele considerate vulnerabile și agresate de Alfred Bulai, pot fi implementate măsuri speciale de protecție a identității pe parcursul întregii proceduri judiciare, conform prevederilor art. 126 alin. (1) lit. c) din Codul de Procedură Penală, în raport cu art. 113 alin. (2) și (3) din același cod.

„Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate”, mai menționează anchetatorii în cazul profesorului Alfred Bulai, potrivit știripesurse.ro.

Victime

Victime. Sursa foto: Ulrike Mai/ Pixabay

Alfred Bulai, acuzat de mai multe studente de abuz sexual și manipulare

Conform unei investigații jurnalistice efectuate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi fost implicat în hărțuirea sexuală a mai multor studente.

Tinerele povesteau cum erau adesea invitate în cabinetul profesorului sau chiar în oraș, unde le făcea propuneri indecente și le vorbea despre rolul femeii în societate.

Revista presei