Noi detalii din ancheta care îl vizează pe primarul din Câmpia Turzii. Criteriile după care făcea angajările

Noi detalii din ancheta care îl vizează pe  primarul din Câmpia Turzii. Criteriile după care făcea angajările Dorin Lojigan. Sursa foto: Facebook

Dorin Nicolae Lojigan, primarul din Câmpia Turzii, este vizat într-un dosar de corupție. Marți dimineața, procurorii au descins la domiciliul acestuia pentru a face percheziții. De asemenea, cercetările au loc și la sediul primăriei.

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, cercetat pentru corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac percheziții la domiciliul primarului, dar și în biroul acestuia. Lojigan este cercetat pentru fapte de corupție. În plus, oamenii legii analizează modul în care se făceau angajările în primărie.

De altfel, acesta ar fi cerut și primit mită. Totodată, numele edilului local ar fi asociat și cu un scandal sexual.

Ar fi angajat personal în baza favorurilor sexuale

Dorin Nicolae Lojigan ar fi făcut angajări în baza favorurilor sexuale, spun sursele judiciare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Primarul din Câmpia Turzii este acuzat de procurori că ar fi luat mită în vederea unor angajări. Mai mult decât atât, există și suspiciunea că acesta ar fi solicitat și obținut, în vederea angajărilor, și favoruri sexuale”, conform surselor judiciare, arată Gândul.

Conform legii, angajările la nivelul instituției se fac în urma unui concurs.

Primăria Câmpia Turzii

Primăria Câmpia Turzii. Sursa foto: Facebook

Dorin Lojigan, în centrul unui scandal de corupție

Dorin Nicolae Lojigan a ajuns în această funcție încă din anul 2016. Ulterior, la alegerile din 2020, el a fost reales. Edilul local este președintele an este, totodată,  și președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Câmpia Turzii de 15 ani.

Înainte de a ajunge în fruntea instituției, Nicolae Lojigan a fost angajat ca lăcătuș mecanic. De altfel, acesta a lucrat la Industria Sârmei Câmpia Turzii SA. Începând cu anul 1998, primarul vizat de procurori s-a angajat tehnician în Departamentul Financiar al SC Mechel Câmpia Turzii SA.

Ulterior, acesta a făcut o tranziție impresionantă în carieră, ajungând să lucreze ca avocat în Baroul Bucuresti. În anul 2012, Lojigan ocupa funcția de viceprimar al Municipiului Câmpia Turzii. După patru ani, acesta a fost ales primar.

Revista presei