Vânt puternic și vijelii. Unde vor scădea brusc temperaturile. Prognoza meteo actualizată

Vânt puternic și vijelii. Unde vor scădea brusc temperaturile. Prognoza meteo actualizată Vijelii. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat intensificări de vânt, vijelii și temperaturi în scădere față de ziua precedentă.

Prognoza meteo actualizată. Vânt și vijelii în mai multe județe

Directorul ANM avertizează că în următoarele ore vom avea vînt puternic, furtuni și vijelii, iar temperaturile vor fluctua în mai multe județe ale țării.

Elena Mateescu a mai spus că vor fi temperaturi caniculare în mai multe zone dar nu vom scăpa în această în această seară de vijelii și furtuni puternice. De exemplu marți temperaturile vor scădea simțitor, iar luna august va debuta cu temperaturi caniculare.

Directorul ANM a mai arătat că vor fi intensificări de vânt cu viteze la rafală cuprinse între 40-60 km/h, iar în regiunile estice și sud- estice vor fi viteze de peste 65-70 de km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile scad cu câteva grade în orele următoare

Prognoza meteo actualizată arată o ușoară scădere a temperaturi, mai exact între 22 și până la 33 de grade Celsius. Dar nu pentru mult timp deoarece luna august va fi caracterizată de valori între 36 și 37 de grade Celsius. Așadar, potrivit ANM, nu scăpăm de caniculă și disconfort termic accentuat în perioada următoare.

Prognoza meteo actualizată. Sursa foto: ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja atenționări cod galben, care vizează intensificări ale vântului și caniculă, începând cu data de 29 iulie.

Mai exact, ANM a emis pentru interval de valabilitate: 29 iulie ora 10:00 – 30 iulie ora 22:00, cod galben de fenomene de intensificări ale vântului pentru această după-amiază de luni. Iar marți, 30 iulie, vor fi intensificări mai pronunțate în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte. Viteza vântului va fi între 40 și 60 km/h.

Prognoza meteo pentru  30 iulie ora 06:00 – 30 iulie ora 22:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, de asemenea, o avertizare de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei. Vor fi viteze ale vântului între 50 și 60 km/h și pe arii restrânse între 65 și 70 km/h.

De asemenea, s-a emis cod galben valabil de la ora 15:00 până la ora 18:00 pentru Județul Dolj și Județul Mehedinţi. Aici se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 55.-60 km/h, informează ANM.

Revista presei