Jocurile Olimpice. România, rezultat de excepție la gimnastică artistică, proba pe echipe

Jocurile Olimpice. România, rezultat de excepție la gimnastică artistică, proba pe echipe Gimnastele României. Sursa foto: Instagram

Emoțiile vor continua și luni la Jocurile Olimpice de la Paris. După mai bine de un deceniu, țara noastră are un rezultat important la l‐a gimnastică artistică, proba pe echipe. Totodată, sportivele din România au reușit să se califice și în trei finale individuale.

Jocurile Olimpice. Reușite la gimnastică 

După 12 ani, țara noastră se remarcă la Jocurile Olimpice cu un astfel de rezultat. La proba pe echipe, echipa feminină de gimnastică a reușit să intre în cursa finală, după ce a terminat pe locul opt în semifinale.

În plus, Sabrina Voinea s-a calificat în finală la bârnă şi sol, iar Ana Maria Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă vor concura la individual-compus în cursa finală. Totodată, românca Ana Maria Bărbosu va putea fi urmărită în proba de la sol.

Speranțe pentru medalia de aur

În urma probelor de duminică, acestea au acumulat 159.497 puncte, reușind să poziționeze echipa de gimnastică pe locul 8, arată News.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sabrina Voinea

Sabrina Voinea. Sursa foto: Instagram

De asemenea, SUA s-a calificat în finală cu 172.296 de puncte, în timp ce Italia a avut 166.861 de puncte. Totodată, echipa Chinei a strâns 166.628 de puncte, iar Japonia a acumulat 162.196 de puncte.

Jocurile Olimpice. Rezultatele obținute la individual-compus

În urma probei de individual-compus, Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul 16 în competiție, iar Amalia Ghigoarţă a ocupat poziția 23. Pentru sportivele din România urmează încă o serie de emoții pe 1 august, după ce vor concura în finală.

Reprezentanta Statelor Unite a avut un rezultat impresionant în calificări și a încheiat cu 59.566. Astfel, Simone Biles se clasează pe prima poziție la individual-compus.

În cursa finală pe aparate, Sabina Maneca Voinea va concura la bârnă și la sol. De asemenea, va putea fi urmărită la proba finală de la sol. Conform programului Jocurilor Olimpice, întrecerile sunt programate pentru 3-5 august.

În semifinalele masculine, Andrei Muntean nu a reușit să se califice în finală și a încheiat pe locul 25.

Revista presei