Președinte agresiv. Erdogan a lovit un copil care nu i-a sărutat mâna

Președinte agresiv. Erdogan a lovit un copil care nu i-a sărutat mâna Erdogan la Rize. Sursa: https://www.duvarenglish.com/

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a generat o nouă controversă după un incident petrecut în orașul său natal, Rize. În cadrul unei ceremonii de predare a cheilor pentru apartamentele destinate locuitorilor afectați de recentul cutremur, Erdogan a lovit un copil care nu a respectat tradiție turcă.

Incidentul de la ceremonie

În timpul evenimentului, mai mulți copii au urcat pe scenă pentru a primi cadouri de la președinte. Printre aceștia se afla și un băiețel de cinci ani, cel mai mic din familie. Acesta s-a apropiat de Erdogan și l-a privit în tăcere, fără să-i sărute mâna, așa cum este obiceiul. Președintele, vizibil nemulțumit, i-a dat copilului o palmă ușoară, conform ziarului turc duvaR..

După acest gest, băiatul a strâns mâna președintelui și, la îndemnul adulților din jur, i-a sărutat-o și și-a plecat capul în semn de respect. În acel moment, fratele mai mare al băiatului a venit și l-a îmbrățișat pe Erdogan, încercând să atenueze tensiunea creată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradiția sărutului mâinii

În cultura turcă, este o practică comună ca tinerii să sărute mâinile persoanelor mai în vârstă, în special ale bunicilor și ale celor respectați în comunitate. Acest gest simbolizează respectul pentru înțelepciunea și experiența celor vârstnici.

Faptul că băiețelul nu a urmat această tradiție a fost interpretat ca o lipsă de respect, ceea ce a declanșat reacția președintelui.

Reacții publice și politice după gestul lui Erdogan

Incidentul a stârnit numeroase reacții pe rețelele sociale și în media. Unii au criticat dur gestul președintelui, considerându-l inadecvat și abuziv, în timp ce alții au apărat acțiunea lui Erdogan, susținând că a fost doar un mod de a reaminti respectarea tradițiilor.

Organizațiile pentru drepturile copilului au condamnat gestul, subliniind importanța tratării copiilor cu respect și empatie.

Incidentul vine într-un moment sensibil pentru Erdogan, care se confruntă cu critici interne și internaționale privind politicile sale și gestionarea recentelor crize din Turcia. Gestul său față de copil a fost interpretat de unii ca un exemplu al stilului său autoritar de conducere.

Erdogan Rize

Erdogan. Rize. Sursa: https://twitter.com/RTErdogan

Revista presei