Buttigieg, candidat alături de Kamala Harris? Tot ce se știe până acum

Buttigieg, candidat alături de Kamala Harris? Tot ce se știe până acum

Buttigieg ar putea aduce voturi, dar șansele lui nu le știe nimeni. Pete Buttigieg s-a făcut remarcat în administrația Biden. Dar pentru unii consilieri ai lui Harris, el face o mișcare riscantă.

Deodată, Pete Buttigieg este peste tot.

Secretarul pentru transporturi face valuri peste tot în urma incidentului de la Midwest. Faptul că Pete Buttigieg este omniprezent ar putea fi semnalul clar prin care acesta arată că își dorește postul de vicepreședinte (VP).

Dar Kamala Harris rămâne pragmatică și sceptică vis-a-vis de candidatura lui Buttigieg, considerând că alți candidați i-ar putea aduce mai multe voturi din statele și circumscripțiile pe care le-ar reprezenta, scrie Politico.

Tot lui Buttigieg i se pun în cârcă și problemele din aeroporturi, din timpul administrației Biden, cu toate că a introdus o serie de măsuri de protecție pentru pasageri si a impus amenzi istorice împotriva transportatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alt motiv pentru care Buttigieg nu ar fi ales în funcția de vicepreședinte ar fi faptul ca este gay și acest lucru ar duce la o situație mult prea sensibilă pentru democrați: președinte o femeie, vicepreședinte un gay. Cu toate acestea susținătorii lui, fac mult efort pentru ocuparea funcției de VP.

Cum încearcă susținătorii să-l împingă în față pe Buttigieg

Susținătorii lui Buttigieg se bazează pe timpul scurt pe care îl are la dispoziție Harris pentru a-și forma Cabinetul, și acesta să treacă de Senat. Secretarul pentru transporturi a vizitat 49 de state, toate, exceptând statul Maine poziționându-l la vârf.

James Clyburn reprezentant al Carolinei de Sud a spus că va fi un vicepreședinte „excepțional”. Membrii din prima linie ai Congresului American au numai laude la adresa lui Buttigieg.

El este lider în cel puțin un sondaj, și asta înainte de călătoria oficială în Michigan and Wisconsin din perioada următoare. Un proces de verificare rapid accelerat ar putea favoriza Buttigieg.

Referindu-se la asta, Mike Schmuhl, fostul director de campanie al lui Buttigieg, președintele Partidului Democrat Indiana și membru al executivului DNC, spune că „este probabil cel mai verificat candidat al grupului, doar din cauza primei sale campanii prezidențiale și, de asemenea, fiind în Cabinet.”.

Ar putea fi folosit contra lui Trump

Unul din jocurile pe care le face Harris împotriva lui Trump este și cel al generațiilor, ea având doar 59 de ani, față de Trump care are 78 de ani. Având în vedere că Buttigieg este gay, jocul: trecut versus viitor ar putea fi întărit.

Buttigieg are de partea lui delegații din Iowa Caucuses și este foarte posibil și pe cei din Upper Midwest, și chiar delegați republicani, deoarece în timpul cât a fost Secretar la transporturi a tăiat multe panglici la proiecte ale acestora.

Republicanul Don Beyer din Virginia, Prim Membru al Congresului, l-a susținut pe Buttigieg pentru președinție, a declarat pentru POLITICO că îl sprijină și pe Buttigieg: „Așadar, nu este clar că dacă îl susțineți pe Roy Cooper [guvernătorul Carolinei de Nord] v-ar ajuta să câștigați Carolina de Nord sau pe Josh [Shapiro] v-ar ajuta în Pennsylvania, dar nu știu calculele lor. Știu că, la fel cum o persoană cu abilități politice extraordinare, o bună reputație, foarte apreciată, a făcut o treabă grozavă ca secretar al Transporturilor, Pete ar putea conta”.

Copil de marxist radical, Buttigieg are poziții de stânga ceva mai moderate

Harris și Buttigieg au avut o rivalitate în mare parte amicală ca candidați în câmpul primar prezidențial masiv din 2019. Dar Buttigieg a intrat cu succes în centrele ei de putere financiară din California – Hollywood și Silicon Valley – în moduri care i-au oferit personalului ei potriviri.

Printre aceste dezamăgiri s-a numărat Susie Tompkins Buell, un mega donator democrat din San Francisco, care, alături de soțul ei, a ajutat la lansarea carierei politice a lui Harris, apoi a organizat o strângere de fonduri de primăvară pentru Buttigieg, în timp ce starul său creștea.

Campania Harris acordă o importanță deosebită menținerii unității partidului, iar consilierii sunt reticenți în a-și spune propriile opinii în mod public. Pentru funcția de vicepreședinte, acum nu mai aproape nimeni, toată lumea ezită sau s-a îndepărtat de scena politică. Au rămas guvernatorul statului Arizona, Mark Kelly, guvernatorul JB Pritzker al statului Ilinoisși guvernatorul Tim Walz din Minnesota.

Poate cel mai apropiat de Buttigieg ca vârstă, temperament și pregătire este guvernatorul Josh Shapiro din Pennsylvania.

Kevin Munoz, purtătorul de cuvînt al Kamalei Harris spune într-un interviu pentru MSNBC’s Morning, că „ în contextul actual nimeni nu merită menționat – sunt sigur de asta”.

Revista presei