Ciolacul, anunțul momentului despre RCA. Când și cum va mai fi plafonat prețul polițelor

Ciolacul, anunțul momentului despre RCA. Când și cum va mai fi plafonat prețul polițelor Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns duminică la mai multe întrebări legat de prețurile RCA și a spus că va „interveni mereu în piaţa RCA, atunci când este vorba despre ”emoţie”, referindu-se la creșterile de preț.

Marcel Ciolacu, despre prețurile RCA: „Încercaţi să vorbiţi cu ASF-ul”

Întrebat despre prețurile la asigurările RCA, Marcel Ciolacu a spus că acestea variază în funcţie de dinamica pieţei, dar că atunci când „piaţa este aşezată”, va fi ridicată şi plafonarea.

„Încercaţi să vorbiţi cu ASF-ul şi să vedeţi dinamica preţurilor. Presupun că se raportează la incidente. Aşa funcţionează o economie. În funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat.

Ştiţi şi dumneavoastră că, dacă aveţi un autoturism şi nu aveţi niciun incident, RCA vă scade. Dacă aveţi 3 incidente într-un an, RCA vă creşte. Asta este economie de piaţă”, a spus premierul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„N-am lăsat nicio emoție să se vadă în economie”

Întrebat dacă va ridica această plafonare a RCA, Ciolacu a spus:

„Eu ce ar trebui să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum era la fier beton, cum a fost la motorină. Nu am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, de ce se aplică diferit preţul RCA pentru Bucureşti, Ciolacu a precizat că ASF trebuie să explice acest lucru.

„Cred că cel mai bine îl chemaţi pe preşedintele ASF, ştiţi că nu este subordonat Guvernului, nu îmi cereţi să fiu şeful autorităţilor de reglmentare, fiindcă aş încălca legea şi ne-ar sancţiona Comisia. Chemaţi ASF-ul şi o să vă explice”, a mai spus Ciolacu.

„În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată (plafonarea - n.r.). După cum vedeţi, lucrurile încă se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu  toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţie”, a adăugat Ciolacu.

Tarife RCA mai mari

Paradoxal, tarifele RCA au crescut , deși în în urmă cu patru luni se anunțase o prelungire a înghețării acestora.

Azi se constată o creștere a prețurilor RCA de 17%.

ASF spune că va verifica modul în care firmele de asigurare calculează polițele.

De precizat că tarifele de referință RCA pentru  șoferii care au mașinile înmatriculate pe București și Ilfov vor fi mai mari față de cele pentru restul șoferilor din țară.

Revista presei