Comisarul șef Andrica de la BCCO, arestat preventiv pentru 30 de zile. A divulgat probe din dosare

Comisarul șef Andrica de la BCCO, arestat preventiv pentru 30 de zile. A divulgat probe din dosare DNA. Sursa foto: Facebook/ Direcția Națională Anticorupție

București. Marius Coriolan Andrica, comisarul șef de la Serviciu de Combatere a Crimei Organizate Ilfov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul București, în urma rechizitoriului administrat de DNA.

DNA a cerut arestarea preventivă a comisarului șef Marius Coriolan Andrica

Potrivit rechizitoriului DNA, Andrica ar fi pus la dispoziția unui om de afaceri probe audio dintr-un dosar al DIICOT-ului. Comisarul șef ar fi împrumutat de la afaceristul respectiv suma de 60.000 de euro. Decizia magistraților de la Tribunalul București nu este definitivă. Poate fi atacată în cazul în care dosarul ajunge pa masa judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Anterior, Coriolan Andrica a fost prezentat instanței de judecată de către procurorii DNA cu propunerea de arestare pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și transferul neautorizat de date informatice. Faptă ispășită de comisarul șef în formă continuată.

Ne puteți urmări și pe Google News

A divulgat înregistrări audio dintr-o anchetă a BCCO

Procurorii DNA au arătat că în perioada aprilie-iunie 2024, în calitate de ofițer de poliție în BCCO, inculpatul Coriolan ar fi pus la dispoziția unei persoane neautorizate înregistrările discuțiilor purtate de un fost partener de afaceri al acestuia cu persoane terțe.

Mai mult decât atât, Marius Coriolan Andrica i-ar fi permis accesul la informații ce nu sunt destinate publicității. Comisarul de poliție i-a înmânat martorului un dispozitiv cu înregistrările audio dintre fostul partener de afaceri al martorului cu diferite persoane. Comisarul de poliție ar fi împrumutat sume de bani importante de la cel căruia i-a furnizat informațiile din dosar.

Cererea DNA a fost admisă de Tribunalul București. Andreica merge după gratii pentru cel puțin 30 de zile

Înregistrările respective fiind obținute după o îndelungată activitate de supraveghere tehnică într-un dosar penal. În 25 iulie 2024, comisarul șef de la Serviciu de Combatere a Crimei Organizate Ilfov a fost prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Revista presei