Furt de proporții la Jocurile Olimpice. Legenda Braziliei, Zico, a fost prădat de 500.000 de euro

Furt de proporții la Jocurile Olimpice. Legenda Braziliei, Zico, a fost prădat de 500.000 de euro Zico. Sursa foto: Wikipedia

Franța. Fostul mare fotbalist brazilian Arthur Antunes Coimbra, cunoscut mai degrabă sub denumirea de Zico, a fost jefuit la Paris, unde se află la Jocurile Olimpice la invitația delegației braziliene.

Zico, tâlhărit în Franța de 500.000 de euro

Zico a ieșit din hotelul unde este cazat cu o servietă în care avea mai multe bunuri de valoare. Un lanț cu diamante, un ceas de lux marca Rolex și mai multe sume de bani, 2000 de euro și 2.000 de dolari. Fostul mijlocaș s-a urcat într-un taxi, iar servieta cu bunuri a pus–o în portbagajul mașinii.

Se pare că tâlharii, doi la număr, au avut un plan bine pus la punct. Unul dintre ei a creat o diversiune pentru a distrage atenția șoferului. Iar al doilea a furat servieta din portbagajul mașinii. Potrivit publicației franceze Le Parisien, Zico a fost furat de bunuri în valoare de jumătate de milion de euro.

Zico

Zico. Sursa foto: Facebook/FIFA

Un campion fără trofee

Aceeași sursă mai precizează că autoritățile au deschis o anchetă, deși nu există niciun martor. Mijlocașul ofensiv Zico nu are niciun trofeu câștigat sub culorile Braziliei, deși a bifat 71 de selecții și 48 de goluri înscrise.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zico a jucat pentru Brazilia la trei Cupe Mondiale, în 1978, 1982 și 1986. Mare parte din carieră și-a petrecut-o în America de Sud la Flamengo, formație cu care a câștigat patru campionate și o Cupa Libertadores.

Zico

Zico. Sursa foto: Platforma X

Zico a evoluat pentru o scurtă perioadă și în Serie A

Pentru o scurtă perioadă, între 1983 și 1985, fostul mijlocaș a jucat în Seria A la Udine. În doi ani de campionat, fostul mijlocaș brazilian a prins 54 de partide, timp în care a reușit să marcheze de 30 de ori. După timpul petrecut în Europa, brazilianul s-a întors la clubul care l-a făcut mare. A mai jucat la Flamengo până în 1989.

În 1991, Zico revine pe terenul de fotbal, însă a evoluat departe de campionatele puternice. Mijlocașul a semnat pentru trei ani cu echipa japoneză Kashima Antlers, formația cu care a câștigat un titlul de campion al Japoniei.

Revista presei