Ofițerul Marius Andrica, dator la firma lui Dan Grigoriu. Ar fi furnizat datele clasificate pentru a scăpa de plată

Ofițerul Marius Andrica, dator la firma lui Dan Grigoriu. Ar fi furnizat datele clasificate pentru a scăpa de plată Telefon mobil. Sursa foto: Pixabay

Ies la suprafață noi detalii legate de scandalul în care este implicat ofițerul de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov. Potrivit Gândul, acesta ar fi furnizat datele în schimbul achitării unei datorii. Astfel, comisarul Marius Coriolan Andrica ar fi încercat să scape de o plată către firma lui Dan Grigoriu.

Cazul Andrica. Datorii plătite cu informații

Comisarul șef vizat în acest dosar ar fi avut mai mute datorii la bănci. De asemenea, acesta ar fi trebui să achite o sumă importantă către firma lui Dan Grigoriu.

Mai mult, Marius Coriolan Andrica ar fi fost chemat inclusiv în instanță. În cazul său, judecătorii au decis că trebuie să achite 35.000 de euro către firma milionarului.

Descinderi la SCCO Ilfov

În urmă cu două zile, procurorii au descins la sediul sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Ilfov. Aceștia au efectuat percheziții în biroul comisarului și au ridicat mai multe probe.

Ne puteți urmări și pe Google News
Poliția, dosar, ofițer, Dan Grigoriu

Poliția. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Astfel, anchetatorii ar fi găsit mai multe dovezi legate de furnizarea informațiilor clasificate. Concret, ofițerul Marius Coriolan Andrica ar fi vândut mai multe date din ancheta aflată în desfășurare.

Este vorba despre mai multe interceptări telefonice legate de activitatea lui Dan Grigoriu.

„Andrica, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Direcției de combatere a criminalității organizate, fiind delegat să efectueze cercetări într-un dosar penal, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru o altă persoană, martor în cauză (n.r. – Dan Grigoriu), ar fi pus la dispoziție înregistrări ale discuțiilor purtate de un fost partener de afaceri al martorului”, arată procurorii.

Cazul Andrica. Ce avere are comisarul vizat de procurori

Potrivit Gândul, comisarul ar fi avut datorii mari la bănci, iar din acest motiv ar fi apelat inclusiv la un IFN din Pitești. Ofițerul de la Crimă Organizată ar fi luat de la această societate suma de 10.000 de euro.

De asemenea, Marius Coriolan Andrica s-ar fi îndatorat cu 43.000 de euro la compania Neo Media Events. Conform înțelegerii, acesta s-a angajat că va returna suma în acest an.

Revista presei