Un avocat vrea să ajute, pro bono, Ministerul Sănătății, într-un caz de corupție

Un avocat vrea să ajute, pro bono, Ministerul Sănătății, într-un caz de corupție Eduard Digore / sursa foto: FB

Un birou de avocatură din Chișinău s-a oferit să reprezinte, pro bono, Ministerul Sănătății, într-una dintre cauzele care privesc scheme de corupție din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.

Ajutor pentru Ministerul Sănătății

Avocatul Eduard Digore a povestit că a văzut o emisiune a lui Vitalie Călugăreanu cu ministra Sănătății, Ala Nemerenco, și de acolo i-a venit ideea de a ajuta instituția cu unul dintre dosarele de corupție.

„Privesc emisiunea „Cabinetul din umbră”, condusă de dl Vitalie Călugăreanu, invitată dna ministră Ala Nemerenco!”, a scris Digore pe Facebook. „N-am prins să văd finalul, dar mi s-au aprins toate beculețele! Nu-mi găsesc liniștea și nici locul. Atâtea nereguli și ilegalități, scheme peste scheme, descoperite și contracarate de actuala ministră a Sănătîții și echipa sa”, a adăugat juristul.

Prea multe cauze complexe, pe care procurorii nu le lucrează

„Pe lângă reforma și investițiile implementate la moment în domeniul sănătății publice, activitatea asiduă pentru îmbunătățirea asistenței medicale și a condițiilor din spitale, dna ministră susține că o mare parte din resurse și timpul său și al ministerului se pierde cu chestii juridice și cauze prin toate instanțele. La fel, a descris si atitudinea organelor procuraturii care nu văd „elemente ale infracțiunilor” în abuzurile semnalate”, a mai comentat avocatul.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ala Nemerenco

Ala Nemerenco / sursa foto: captură video

El spune că Ala Nemerenco este foarte dedicată muncii sale și că este persoana de care societatea are nevoie cu adevărat, pentru că are succese într-un sector emergent. Așa că, pentru a ușura povera legată de cauzele și litigiile în care este implicat Ministerul Sănătății, avocatul Eduard Digore s-a oferit să lucreze pro bono pentru instituție.

Dosar administrat pro bono pentru Ministerul Sănătății

„Venim să vă oferim o mână de ajutor, pro-bono, din partea echipei noastre de avocați. Alegeți cauza care este cea mai complexă, iar noi vom încerca să vă oferim asistență de cea mai buna calitate!”, a mai spus avocatul.

„Mâine vom lua legătura cu serviciul protocol, pentru definirea detaliilor!”, a mai promis Eduard Digore.

„Haideți să ne implicăm, să punem umărul!”, și-a încheiat postarea avocatul, care a apreciat și modul în care a fost condusă discuția cu Ala Nemerenco.

Revista presei