Tot mai multe spargeri de mașini în Grecia. Ce faci dacă rămâi fără acte

Tot mai multe spargeri de mașini în Grecia. Ce faci dacă rămâi fără acte Plajă în Grecia Sursa foto. Facebook / Plaje Grecia

Turiștii români se plâng de faptul că sunt multe mașini sparte pe plaiurile elene. Printre lucrurile care dispar din autoturisme, se numără și actele mașinilor. ”Azi a fost spartă s-a spart mașina și au furat pe lângă altele și actele. Dacă cineva găsește acte pe numele Cozma, vă rog să mă anunțați.

Locația este Nea Kallikratia!” a scris o turistă. Însă nu este primul și se pare că nici ultimul caz de acest fel.  ”Și în Lefkada ni s-a spart mașina acum o săptămână! Din fericire nu au avut ce fura....” a scris un alt turist.

Amenzi pentru șoferii care intră cu mașina pe plajă

Amenzi pentru șoferii care intră cu mașina pe plajă. Controale amănunțite. Sursa: Dreamstime

Spargerile de mașini din ce în ce mai dese

”Din păcate constat că, Grecia, a ajuns un loc tot mai nesigur, cu prețuri mari de tot și cu tot mai multe evenimente neplăcute”,  a fost concluzia unui alt român. Una dintre posibilele explicații vine de un alt conațional. ”Sunt și mulți imigranți, Salonic și Atena sunt pline de ei. Iți dai seama că aia fac orice ca sa mănânce”, a spus acesta.

Cert este incidentele sperie pe unii dintre turiștii care tocmai se pregătesc să meargă în vacanță. ”Mergem pentru prima dată în Grecia acuma la sfârșitul săptămânii, dar sincer când văd că tot se fura îmi este groază”, a scris un alt român. Asta în timp ce un alt conațional a surprins pe unul dintre hoți pe camerele de supraveghere ale mașinii sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre posibilii hoți surprins de camere

Românul i-a făcut publică poza. În cazul în care rămâneți fără actele mașinii trebuie să mergeți să raportați acest lucru autorităților elene. Acestea vor verifica mașina în baza de date și vă vor oferi dovadă înlocuitoare care să vă ajute să vă întoarceți cu mașina în țară.

Iar în țară va trebui să le declarați pierdute și să refaceți documentația mașinii. De regulă documentele sunt găsite în apropierea locului furtului. Cu toate acestea, pentru a evita astfel de situații nu lăsați actele mașinii în ea, dacă mergeți la plajă.

Revista presei