Prognoza meteo actualizată. Vremea se răcește brusc. Ce ne așteaptă zilele viitoare

Prognoza meteo actualizată. Vremea se răcește brusc. Ce ne așteaptă zilele viitoare Nori. Sursa foto: giografiche/ Pixabay

România. După zile în șir în care temperaturile au devenit aproape insuportabile în unele zone ale țării, meteorologii au actualizat prognoza meteo și au avertizat că ne așteaptă zile în care temperaturile vor scădea brusc și se vor situa sub cele normale pentru această perioadă.

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că, începând de joi, vom avea parte de o scădere a temperaturilor.

În special în regiunile nordice, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pe sfârșit de săptămână

Astfel, dacă până acum temperaturile depășeau 35 de grade, valorile maxime vor varia în general între 20 și 28-29 grade Celesius, cele mai ridicate valori fiind așteptate în sud-vestul și sudul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Până atunci însă, astăzi o vreme caldă, în special în partea de sud-sud-est, acolo unde codul galben a caracterizat o vreme chiar caniculară, valori apropiate de pragul unei zile de caniculă, temperaturi resimțite de până la 39 grade, însă își vor face apariția și fenomenele meteorologice specifice condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată”, a transmis directoarea ANM.

Ploaie torențială

Ploaie torențială. Sursa foto: Ajaya khadka/ Pixabay

Finalul săptămânii vine cu vreme rece

Conform meteorologului, începând de miercuri, prognoza meteo va fi caracterizată de instabilitatea atmosferică, ce va afecta în special Muntenia, Crișana, Maramureșul, Banatul, Transilvania, Oltenia și local Dobrogea.

Majoritatea regiunilor vor experimenta fenomene meteorologice extreme, inclusiv ploi cu acumulări de 15-25 l/m, iar izolat, cantitățile de apă pot depăși 30-40 l/m². De asemenea, se așteaptă intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge viteze de 50-70 km/h.

Prognoza meteo. În weekend valorile termice vor crește din nou

Joi și vineri vor fi cele mai reci zile ale săptămânii, iar în weekend, temperaturile se așteaptă să crească din nou.

Soare

Soare. Sursa foto: NoName_13/ Pixabay

Este posibil ca, până la sfârșitul lunii iulie, să se înregistreze din nou valori de 34-35 de grade, în special în regiunile vestice, sud-vestice și sudice ale țării, a mai spus Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Revista presei