Ordin de evacuare la Khan Younis. Urmează o nouă operațiune contra teroriștilor palestinieni

Ordin de evacuare la Khan Younis. Urmează o nouă operațiune contra teroriștilor palestinieni Gaza, Khan Younis. Sursa foto: Platforma X

Conflictul din Fâșia Gaza ar putea ajunge la un nou nivel. În urmă cu puțin timp, Israelul a cerut evacuarea unei părți din orașul Khan Younis. Scopul acestei acțiuni este legat de pregătirea unor noi lovituri asupra teroriștilor Hamas.

Oraș din Gaza, evacuat și pregătit de luptă

Luni, locuitorii din estul așezării Khan Younis au fost îndemnați să plece. Conform forțelor israeliene, zona este pregătită pentru o serie de operațiuni militare.

Mișcarea ar fi fost pusă la punct încă de zilele trecute, când IDF a anunțat că va înconjura regiunile în care se adăpostesc teroriștii. Cei care locuiesc în zonă se pot expune unui pericol major, arată The Times of Israel.

Forțele israeliene vor lansa atacuri masive în zonă

Armata israeliană a subliniat că misiunea se va desfășura „în conformitate cu informaţii precise care indică faptul că Hamas a încorporat infrastructura teroristă”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Khan Younis

Khan Younis. Sursa foto: Platforma X

În următoarele zile IDF, ar urma să lanseze mai multe lovituri puternice în zona vizată. Prin intermediul celui mai recent anunț, forțele israeliene intenționează să minimizeze daunele produse civililor

„IDF este pe cale să opereze în forţă împotriva organizaţiilor teroriste şi, prin urmare, face apel la populaţia rămasă în cartierele estice din Khan Younis să se autoevacueze temporar către zona umanitară ajustată din al-Mawasi”, susține sursa.

Noi atacuri în Gaza

Civilii din teritoriu sunt înștiințați prin intermediul mesajelor SMS sau prin apeluri telefonice. De asemenea, forțele armate fac anunțuri și prin intermediul canalelor media.

Cele mai recente îndrumări primite de localnici nu includ și unitățile spitalicești din regiune. Conform unei surse citate de presa israeliană, acestea nu vor fi evacuate.

Între timp, autoritățile din Gaza se confruntă cu un alt pericol major. Descoperirea virusului care provoacă poliomielita în apele uzate ar putea fi un pas spre o nouă catastrofă. De altfel, enclava este deja sufocată de criza din sănătate.

Revista presei